Røde Kors

Mange gæstetilmeldinger til Røde Kors-indsatsen Julevenner – men der mangler værter

Del

Siden 2012 har Røde Kors matchet mennesker, der mangler et sted at fejre jul med værter, som åbner deres private hjem juleaften i indsatsen Julevenner. Igen i år er der stor tilslutning til indsatsen, men der mangler værter, hvis alle gæster skal kunne matches.

Modelfoto
Modelfoto

”Der er bare nogle dage, hvor man ikke har lyst til at sidde alene, og der er juleaften for mig en af dem. Derfor er jeg virkelig glad og taknemmelig for, at jeg har fundet et sted at fejre jul i år,” siger 51-årige Henning Trads fra Hjørring, der i år ikke har sine børn og derfor har meldt sig til Røde Kors indsatsen Julevenner på julevenner.dk, hvor private åbner deres hjem for mennesker, der mangler et sted at fejre jul, og nu skal på besøg hos en familie i Frederikshavn.

For langt de fleste er julen forbundet med hygge og nærvær med familien, men desværre sidder der mange mennesker rundt omkring i landet som Henning, der uden Røde Kors-indsatsten, ville have manglet et sted at fejre jul. Normalt oplever Røde Kors at have flere værtstilmeldinger end gæstetilmeldinger, men i år er der mangel på værter flere steder i landet.

”Vi kan jo ikke konkludere, hvad den præcise årsag er, men jeg kunne forestille mig, at der er flere, der sidste år var afskåret fra at holde jul, med dem de plejer som følge af corona og som derfor i år måske prioritere kun at holde jul med familien. Sidste år havde vi på nuværende tidspunkt en lille overvægt af værter. I år er billedet at, vi har væsentlig flere gæstetilmeldinger end værter,” siger leder af Fællesskabssektionen i Røde Kors, Lise Lind.

Røde Kors opfordrer derfor familier, der har plads til en ekstra julegæst ved sit bord og som tænker at Julevenner kunne være en god og givende oplevelse for dem, til at tilmelde sig, så organisationen kan sikre at de tilmeldte gæster rundt omkring i landet kommer ud til en hyggelig aften i fællesskabets tegn. Julevenner er nemlig mere end ”blot” en jul i andres selskab.

”Julevenner handler ikke kun om at sikre den enkelte gæst et sted at fejre jul. Det at blive mødt med åbne arme og accept kan være en indgangsvinkel og inspiration til også at søge andre fællesskaber, så vi håber virkelig, at vi kan få flere til at melde sig på banen i år,” siger Lise Lind.

Ved tilmelding til Julevenner kan gæster og værter tilkendegive at Røde Kors må kontakte dem i første kvartal af 2022 med henblik på at oplyse om andre relevante aktiviteter i gæster og værters nærområde. Sidste år tilkendegav 38% af gæsterne at Røde Kors måtte kontakte dem efter jul.

Gæster er fortsat meget velkomne
Røde Kors er fortsat fortrøstningsfulde i forhold til at lykkes med at få matchet gæster, der har tilmeldt sig Julevenner, og selvom der nu og her mangler værter, opfordrer Lise Lind dem, der mangler et sted at fejre jul og som kunne tænke sig at være en del af Julevenner, til at melde sig på julevenner.dk.

”Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at finde et sted til alle vores julegæster. En værtsfamilie åbner ofte sit hjem for flere end en enkelt gæst, så vi skal nok nå i mål. Den kommende tid sidder frivillige på vores landskontor og arbejder for at få puslespillet til at gå op, og det er de kommende ti dage, der for alvor bliver sat skub i matchingen fra vores side, siger hun.

Fra 2019 har den online fællesskabsplatform, Boblberg, været med som samarbejdspartner. Siden har det været muligt for gæster og værter også selv at finde hinanden et match.

”Det betyder, at vi har flere værter i det åbne Boblberg, vi kan kontakte, hvis vi de sidste dage op til jul mangler værter,” siger Lise Lind.

I Hjørring sidder Henning Trads og håber, at de, der kunne overveje at tilmelde sig, vil følge deres mavefornemmelse:

”Jeg har været med en gang tidligere, og det var en rigtig god oplevelse, så har man lysten, men måske er lidt nervøs, synes jeg, at man skal prøve at kaste sig ud i det,” siger Henning Trads.

Røde Kors opfordrer gæster og værter til altid at følge Sundhedsstyrelsens og de lokale myndigheders retningslinjer i forhold til COVID-19 og holde sig orienteret på coronasmitte.dk

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

For henvendelser vedrørende lokale eller regionale cases kontakt kommunikationskonsulent Kristian B. Willumsen
3110 9773

Billeder

Modelfoto
Modelfoto
Download

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors har hvert år siden 2012 samlet mennesker i julen

Fællesskabsplatformen, Boblberg, har været med som samarbejdspartner i indsatsen siden 2019

Gæster og værter tilmelder sig på www.julevenner.dk

Man kan som gæst eller vært bede Røde Kors om at hjælpe med at finde et match

Indsatsen har til formål at mindske ensomhed og inkludere mennesker i længerevarende fællesskaber

Cirka 380.000 danskere føler sig svært ensomme

Ensomhed koster samfundet cirka 8. mia. årligt

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum