Næstved Bibliotek og Borgerservice

Mandlige seniorer holder hjernen frisk

Del

Tirsdag den 8. september kl. 10.00-12.30 starter to bibliotekarer fra Næstved Bibliotek en ny omgang af det landsdækkende pilotprojekt Hold Hjernen Frisk over 10 uger. ”Mænd, Motion og Mental sundhed – kulturelt samvær og aktiviteter i naturen” henvender sig til mænd i alderen 60-75 år, som er på efterløn eller pension. Vi holder os naturligvis til gældende forskrifter i forhold til Corona.

Mandlige seniorer kan i løbet af 10 uger prøve kræfter med nye hjernestyrkende aktiviteter i naturen, bl.a. ved Kunsthal Rønnebæksholm.
Mandlige seniorer kan i løbet af 10 uger prøve kræfter med nye hjernestyrkende aktiviteter i naturen, bl.a. ved Kunsthal Rønnebæksholm.

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet. Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension. Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt? Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang! Derfor deltager Næstved Bibliotek endnu en gang i det innovative pilotprojekt, Hold Hjernen Frisk, støttet af Nordea-fonden. Det skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk – hele livet.

Plads til flere mandlige seniorer i alderen 60-75 år
Rekrutteringen til projektet er primært foretaget i samarbejde med Næstved Sundhedscenter, men der mangler stadig nogle mandlige seniorer i alderen 60-75 år, der for nylig er gået på efterløn eller folkepension. I løbet af de 10 uger bliver deltagerne udfordret i naturen af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab. Allerede tirsdag den 1. september kl. 10.00-11.00 er der en kort intro, hvor deltagerne mødes over en kop kaffe/te på Næstved Bibliotek. Udover Næstved Bibliotek deltager biblioteker i hele landet i projektet, som DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet står bag.

Gåture, fællessang, højtlæsning og minder
Bibliotekarerne Vibeke Sølling og Jens Kryger Nielsen har sammen med relevante samarbejdspartnere planlagt et forløb med mange gode aktiviteter. Fællessang, gåture i Næstveds dejlige natur, højtlæsning og fælles frokost er faste indslag. Gåturene vil blive kombineret med forskellige indslag, som sætter hjernen i gang, f.eks. en byvandring, god snak om minder og højtlæsning af fortællinger og digte, hvor tanker om teksten og livet deles.

Kunst, gamle plader, skovture og fællesskab
En stor del af forløbet foregår på Kunsthal Rønnebæksholm, hvor deltagerne bl.a. får mulighed for at se på kunst, tegne, synge, tale om litteratur og ikke mindst nyde den skønne natur i området. Vi taler også om søvnvaner og hvilken kost en frisk hjerne behøver.

Lyst til at deltage i nye aktiviteter
Der er ingen forudsætninger for at deltage, når blot lysten til at deltage i aktiviteter, som kan være med til at holde hjernen frisk længere, er der. Du skal som udgangspunkt have mulighed for at deltage hver tirsdag. Og du skal være indstillet på at kunne gå kortere ture - også selvom det ikke er solskinsvejr! Vi slutter forløbet tirsdag den 10. november.

Tilmelding til Vibeke Sølling på: visje@naestved.dk eller Jens Kryger Nielsen på: jknie@naestved.dk, senest fredag den 14.8. kl. 10.00. Der er plads til 15 deltagere på holdet. Du vil få besked, om du er blandt de heldige i løbet af uge 34. Det er gratis at deltage.

Læs mere på bibliotekets hjemmeside www.naesbib.dk

Info: Vibeke Sølling, tlf.: 5588 4123, visje@naetved.dk eller
Jens Kryger Nielsen, tlf.: 5588 4136, jknie@naestved.dk

Fakta: I det 3-årige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaseret viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. DGI leder projektet. Læs mere om Hold Hjernen Frisk på projektets hjemmeside: www.dgi.dk/holdhjernenfrisk

Kontakter

Billeder

Mandlige seniorer kan i løbet af 10 uger prøve kræfter med nye hjernestyrkende aktiviteter i naturen, bl.a. ved Kunsthal Rønnebæksholm.
Mandlige seniorer kan i løbet af 10 uger prøve kræfter med nye hjernestyrkende aktiviteter i naturen, bl.a. ved Kunsthal Rønnebæksholm.
Download
Download
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum