Guldborgsund Kommune

Målrettet indsats har hjulpet lokale virksomheder i jagten på medarbejdere

Del

I starten af juni valgte jobcenteret i Guldborgsund Kommune lynhurtigt at omorganisere en del af medarbejderne til en ekstra indsats for at få matchet ledige med virksomheder med akut medarbejdermangel. Den målrettede indsats har allerede båret frugt, og sikret medarbejdere til flere virksomheder.

Hotel Nørrevang på Marielyst har fået hjælp til deres rekruttering af nye medarbejdere fra Jobcenteret i Guldborgsund Kommune.
Hotel Nørrevang på Marielyst har fået hjælp til deres rekruttering af nye medarbejdere fra Jobcenteret i Guldborgsund Kommune.

Lokale virksomheder, primært inden for turist- og restaurantområdet råbte i foråret samstemmende højt efter arbejdskraft til en sæson med masser at lave. Det opråb blev hørt på jobcenteret i Guldborgsund, og en række medarbejdere blev lynhurtigt flyttet til dagpengeområdet for at finde ledige, der kunne matche de lokale virksomheders efterspørgsel.

”Vi igangsatte en målrettet indsats for at imødekomme virksomhedernes udfordringer, og jeg er rigtig glad for at den indsats nu har båret frugt, og har sikret at vores lokale virksomheder kan følge med den efterspørgsel de oplever. Jo flere vi kan få fra ledighed til en ansættelse, jo bedre har vi løst vores job. Langt de fleste ledige er også mere end klar til at tage fat” siger formand for beskæftigelsesudvalget Ole K. Larsen.

Jobcenteret har ca. 200 unge på A-dagpenge, hvoraf jobcenteret er i kontakt med 100 og A-kasserne, som har været en aktiv del i indsatsen, er i kontakt med de øvrige 100. Den samlede indsats har allerede givet et positivt resultat til gavn for både de ledige og virksomhederne.

Hotel Nørrevang er én af de virksomheder, der har haft god gavn af hjælpen fra jobcenteret. Med et helt nystartet hotel og restaurant har der været brug for mange ansættelser. Èn af de vigtige kanaler har været jobcenterets Facebook-side Rekruttering Guldborgsund, og med den ekstra indsats fra Jobcenteret er stort set alle stillinger nu besat.

”Vi er en nystartet virksomhed her på Marielyst, og er startet helt fra bunden i forhold til at ansætte personale. Vi er naturligvis dybt afhængig af at have personale nok, for har vi ikke det kan vi ikke åbne. Så enkelt er det. Vi har fået virkelig mange ansøgninger, og har nu et godt team, der er med til at starte stedet op” siger Rasmus Lauritsen fra Hotel Nørrevang, der dog stadig godt kunne bruge nogle tjenere og kokke.

Mange andre virksomheder har på samme måde været i kontakt med jobcenteret for at få hjælp til rekrutteringen. Indsatsen foregår i juni, juli og august, og indeholder individuel sparring og opfølgning til konkrete jobansøgninger med hver enkel ledig.

”Jeg er rigtig glad for at vi på den måde kan hjælpe vores virksomheder, og sikre at de kan få løst de opgaver de har og imødekomme efterspørgslen fra deres kunder. Samtidig er jeg også glad for hver borger, der går fra ledighed til ansættelse, og kan forsørge sig selv” siger udvalgsformanden.

Trods den målrettede ekstra indsats har jobcenteret kunne opretholde indsatserne over for dem, der af forskellige årsager er længere væk fra en plads på arbejdsmarkedet, da målet er at få så mange som muligt væk fra ledighed og videre i job, praktik, uddannelse eller andet, der kan være vejen mod arbejdsmarkedet.

Kontakter

Billeder

Hotel Nørrevang på Marielyst har fået hjælp til deres rekruttering af nye medarbejdere fra Jobcenteret i Guldborgsund Kommune.
Hotel Nørrevang på Marielyst har fået hjælp til deres rekruttering af nye medarbejdere fra Jobcenteret i Guldborgsund Kommune.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Tre ugers gratis kulturpas til børn og unge8.7.2021 06:03:03 CEST | Pressemeddelelse

Gratis kulturoplevelser i kulturinstitutionernes skuldersæson skal være med til at udvide Guldborgsund Kommunes indsats for at være en dannelseskommune, og skal styrke kendskabet til kommunens mange kulturtilbud. Kulturpasset starter som et pilotprojekt med fire udvalgte kulturinstitutioner, og planen er at så mange institutioner som muligt kommer med. Indsatsen skal samtidig sikre flere besøgene hos kommunens kulturinstitutioner uden for højsæsonen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum