ATP Ejendomme

Magasin-ejendomme tilbage på egne hænder

Del

De fire Magasin-ejendomme på Kongens Nytorv, i Lyngby, Aarhus og Odense sælges nu tilbage til stormagasinets ejere, efter mere end et årti med ATP Ejendomme og PensionDanmark som ejere.

Magasin-koncernen bliver igen herre i eget hus. Stormagasinernes nye ejere har nemlig købt de fire ejen-domme, hvor de ikoniske butikker har til huse, fra ATP Ejendomme og PensionDanmark.

Pensionskasserne købte for omkring et årti siden ejendommene af to omgange. Først Magasin-ejendommene i Aarhus, Odense og Lyngby i 2010 og så Magasin-ejendommen på Kongens Nytorv i 2013.

Salget af Magasin-ejendommene sker på initiativ fra Magasin, som med købet ønsker at styrke Magasins langsigtede position i retailmarkedet. Efter et forhandlingsforløb er parterne nået til enighed en transaktion. så ejendommene nu overdrages til Magasin, som er den oplagte ejer af ejendommene, der er skræddersye-de til retail-brug.

En strategisk handel for ATP Ejendomme og PensionDanmark

ATP Ejendomme og PensionDanmark har hver især ejet 50 procent af ejendommene, og de to pensions-kasser udtrykker glæde over, at handlen nu er faldet på plads:

”Vi er glade for, at vi efter en god proces er blevet enige med Magasin om at sælge ejendommene tilbage til Magasin-koncernen,” siger investeringsdirektør i ATP Ejendomme, André Scharf, og uddyber om den stra-tegiske beslutning:

”For os har handlen givet os mulighed for at fortsætte justeringen af vores ejendomsportefølje. Vi har igen-nem en længere periode øget vores fokus på vores investeringer i kontorejendomme i danske storbyer og ikke mindst på vores egen rolle som en aktiv ejer af ejendomme i Danmark.”

En fornuftig investering

I PensionDanmark ser direktør for PensionDanmark Ejendomme, Marius Møller, handlen som et perfekt strategisk match for både køber og sælger.

”Magasin-bygningerne har været en fornuftig, langsigtet investering og givet gode afkast til vores medlem-mers pensionsopsparinger. Med det nye ejerskab er det fornuftigt, at disse markante ejendomme igen bliver en del af Magasin-koncernen efter en god og tillidsfuld proces. PensionDanmarks fokus er i stigende grad centreret om egenudviklede byområder og erhvervsejendomme, og salget frigør midler til at forfølge denne strategi yderligere,” siger han.

En langsigtet investering for Magasin

Stormagasin-kæden udtrykker stor tilfredshed over salget, som sikrer gode langsigtede muligheder for ud-vikling:

”Tilbagekøbet af de fire ejendomme på Kongens Nytorv i København, Aarhus, Lyngby og Odense har længe stået øverst på vores ønskeseddel. Det er vores klare opfattelse, at kunderne prioriterer fysisk handel fort-sat, og med ejerskabet betyder det, at vi nu kan udvikle og investere langsigtet,” siger administrerende di-rektør i Magasin, Peter Fabricius og afslutter:

”Vi har haft et godt og konstruktivt forløb med ATP Ejendomme og PensionDanmark, og vi glæder os til at få nøglerne tilbage.”

Fakta om de fire ejendomme

De fire ejendomme er på i alt knap 138.000 m2 og er opført i Aarhus i 1965, i Odense i 1960, i Lyngby i 1960 og på Kongens Nytorv i København helt tilbage i 1894. Sidstnævnte har dog levet et tidligere liv før Maga-sin, hvor ejendommen har huset både dansesal og hotelvirksomhed.

Transaktionen er fortsat betinget af formel godkendelse af de danske konkurrencemyndigheder og forven-tes at falde helt på plads inden for de kommende måneder.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om ATP Ejendomme

Hos ATP Ejendomme brænder vi for at skabe de helt rigtige rammer om din virksomhed. Så du kan have dit fulde fokus på dine kunder, medarbejdere og forretning.

Vi ejer, drifter og udvikler nogle af de smukkeste ejendomme i Danmark. For os handler det om meget mere end bare mursten og beliggenhed. Det handler nemlig om at skabe rum til mennesker, ideer og den tid, vi lever i. Verden omkring os forandrer sig konstant og kræver, at vi hele tiden er nysgerrige og arbejder for at finde løsninger, der kan være med til at løfte dig ind i fremtiden. Så det gør vi – om det gælder et fullservice kontorfællesskab, et nytænkende spisested eller et ikonisk domicil. Og vi stiller alle vores kompetencer til rådighed for dig i én sammenhængende løsning – du får den fulde pakke, mens vi tager det fulde ansvar. Det ligger i vores DNA at skabe værdi. For dig som kunde, for din forretning, og i sidste ende for os alle sammen. For ATP Ejendomme er, som en del af ATP-familien, ejet af danskerne, og med det følger et særligt ansvar. Vores forretning skal ikke alene give plus på danskernes pensionskonto, vi skal også bidrage positivt til det samfund, vi er en del af. Derfor er vi med til at sætte nye standarder for bæredygtighed og for det gode arbejdsmiljø. På den måde investerer vi ikke bare i ejendomme. Vi investerer i kommende generationer.

Følg pressemeddelelser fra ATP Ejendomme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP Ejendomme

Livsnødvendig strøm til Ukraine: Danske virksomheder bag stor generatordonation14.12.2022 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Tre strømgeneratorer, som hver har en kapacitet til at generere strøm svarende til 900 danske husstande eller et hospital på op til 5.000 m2, sendes til Ukraine for at afhjælpe den alvorlige situation, hvor strøm er en akut mangelvare. Donationen er et resultat af et hurtigt etableret samarbejde mellem en række ildsjæle i dansk erhvervsliv, som så en mulighed for at reagere hurtigt, og som dermed er med til at give livsnødvendig strøm og varme til tusindvis af mennesker.

Presseinvitation: Grundstensnedlægning på Kanalgaarden20.9.2022 09:21:37 CEST | Presseinvitation

Den 22. september kl. 9-11 inviterer ATP Ejendomme og Boligselskabet fsb jeres journalister på Grundstensnedlægning på byggeriet Kanalgaarden. Boligprojektet er særligt interessant på grund af sin nytænkende integration mellem almene lejeboliger og øvrige lejemål. Bliv meget klogere, mød projektets nøglepersoner, bl.a. vicedirektøren i BL, formanden og direktionen for boligselskabet fsb, CPO i ATP Ejendomme samt repræsentanter fra arkitekterne WERK og C.F. Møller, rådgivervirksomheden MOE og totalentreprenøren V8 Construction. På dagen kan du også et indtryk af byggepladsen og omgivelserne for Kanalgaarden-projektet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum