KVINFOKVINFOKVINFO

MÆNDENES INTERNATIONALE DAG: Ligestilling handler også om mænd

Del

På mændenes internationale dag sætter DareGender, Dansk Mandesamfund og KVINFO fokus på mænd og ligestilling.

Under overskriften Mandesager 2021 byder vi på events om alt fra barsel, opdragelse og fædrerollen til rejsningsproblemer, mandefællesskaber og maskulinitet i musik.

Fejringen er et samarbejde mellem DareGender, Dansk Mandesamfund og KVINFO for at sætte fokus på mænds ligestilling på mændenes internationale dag den 19 november.

Der vil være deltagere som Sara Bro, Abdel Aziz Mahmoud, Aydin Soei og Flemming Møldrup sammen med forfattere, forskere, aktivister og eksperter i køn, mænd, ligestilling og maskulinitet. Du kan finde programmet for hele dagen på Facebooksiden: MID: Mandesager 2021.

Alle vinder på at fjerne begrænsninger

Mænds ligestillingsproblemer er langt hen ad vejen gjort af det samme som kvinders: Stereotype forventninger til kønnene, som begrænser det enkelte menneske i parforhold, familieliv, uddannelse og på arbejdsmarkedet.

”Dansk Mandesamfund arbejder for at engagere mange flere mænd i ligestillingsarbejdet. Der er masser at vinde for både mænd og kvinder i et samfund, hvor vi ikke begrænses af stereotype forventninger til køn. Og mænd har en vigtig rolle at spille, hvis vi skal nå derhen,” siger Alexander Andersson, formand for Dansk Mandesamfund.

I DareGender arbejder de også for samme mål.

"I DareGender arbejder vi med at engagere og involvere flere mænd i ligestillingsarbejdet. Vi vil gerne skabe bedre muligheder for, at have den vigtige og nødvendige samtale med mænd, omkring maskulinitet, mandeidealer og ligestillingsproblematikker. Vi ønsker et bedre samfund, hvor færre bliver ramt på deres køn og hvor alle køn vinder ved øget ligestilling" siger Johan Weltzer-Jensen, Talsperson DareGender.

Alle køn skal med

Også KVINFO, som er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling, bakker op om den fælles opgave og betydningen af at skubbe gang i en samtale mellem mænd. Vel at mærke en samtale, som involverer alle mulige forskellige mænd.

”I KVINFO arbejder vi for at skabe frie og lige samfund. Vi vil gerne slå fast, at arbejdet for ligestilling også er et arbejde for mænds ligestilling. Vi skal have alle køn med, hvis vi vil opnå frie og lige samfund for alle,” siger Henriette Laursen, direktør i KVINFO.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om KVINFO

KVINFO
Christians Brygge 3
1219 København K

50763382http://www.kvinfo.dk

Om DareGender

DareGender skaber aktiviteter hvor vi tør tale om og udfordre de kønsforståelser, vi ser og oplever i samfundet omkring os. Organisationen har et særligt fokus på mænd og maskuliniteter og involverer drenge og mænd i køn- og ligestillingsarbejdet gennem kampagner, mandegrupper og projektbaserede aktiviteter.

Om KVINFO

KVINFO er Danmarks videnscenter for køn og ligestilling. KVINFO omsætter viden til forandring ved at udvikle redskaber og løsninger på konkrete udfordringer, der vedrører køn og ligestilling nationalt og internationalt.

Om Dansk Mandesamfund

Dansk Mandesamfund arbejder for ligestilling ved at bekæmpe kønsstereotyper, der begrænser mænds muligheder, og ved at engagere mænd i arbejdet for ligestilling for alle – uanset køn, kønsidentitet og seksuel orientering.

Følg pressemeddelelser fra KVINFO

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KVINFO

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum