Ishøj Kommune

Mænd søges til Hold Hjernen Frisk-forløb

Del

Kulturium Bibliotek i Ishøj søger mænd mellem 60-75 år til at deltage i et forløb, hvor de kan prøve kræfter med nye aktiviteter, der inspirerer til at holde hjernen i gang. Forløbet er en del af et landsdækkende Hold Hjernen Frisk-projekt

I 2050 vil antallet af ældre over 80 år være tredoblet.

Mange får derfor flere aktive år, efter de går på pension.

Men hvordan holder vi vores hjerne frisk så længe som muligt?

Forskning viser, at fysisk aktivitet, mental stimulering og socialt samvær er vigtige elementer; og det er aldrig for sent at gå i gang.

Derfor deltager Kulturium Bibliotek i et innovativt projekt støttet af Nordea-fonden.

Projektet hedder Hold Hjernen Frisk og skal omsætte forskningsbaseret viden til konkrete aktiviteter, der kan inspirere seniorer til at holde hjernen frisk – hele livet.

På Kulturium Bibliotek kan seniorer lade sig udfordre af bevægelse, hjernegymnastik og et nyt fællesskab.

Hold Hjernen Frisk: Brug hovedet, brug kroppen og gør det sammen med andre seniorer

Er du mellem 60-75 år og har lyst til at deltage i et forløb, hvor du får viden om og erfaring med, hvordan du selv kan holde din hjerne frisk, så kan du tilmelde dig Hold Hjernen

Frisk-forløbet på Kulturium Bibliotek

Forløbet starter torsdag den 1. oktober kl. 10-12.30 og følger et fast program hver gang.

Dagen starter med navneleg, hvorefter der er opvarmning til sang. Når holdet har sunget et par sange, fortsætter alle udendørs med en fysisk aktivitet, fx gåtur med øvelser.

Efter en pause med sunde snacks er der Samtalesalon, hvor deltagerne taler sammen i mindre grupper ud fra en såkaldt Samtalemenu.

Mænd søges – men kvinder er også velkomne

Det er tredje gang, at biblioteket har et Hold Hjernen Frisk-forløb, og denne gang vil de gerne have lidt flere mænd med på holdet.

”De første to forløb har været sjove, hyggelige, udfordrende og meget inspirerende – også for os på biblioteket. Vi har haft verdens bedste og mest engagerede deltagere! Denne gang kunne vi godt tænke os at få endnu flere mænd med. Der sker noget, når flere mænd er samlet. Samtalen bliver anderledes. Nogle gange bliver der også grinet lidt højere,” siger Anne Munch Terkelsen, voksenbibliotekar på Kulturium Bibliotek og tovholder på Hold Hjernen Frisk-forløbet i Ishøj.

Kvinder er dog også meget velkomne til at søge, men til at starte med vil det blive prioriteret at få mænd med på holdene.

Sådan tilmelder du dig

Forløbet er gratis at deltage i, og tilmelding foregår ved at sende en mail til bibliotekar Anne Munch Terkelsen på amunt@ishoj.dk.

Du får besked på mail senest den 1. september, hvis du får en plads.

Du er velkommen til at ringe til Anne Munch Terkelsen på mobil 26 36 43 37, hvis du vil høre mere om forløbet.

Corona-forholdsregler

Kulturium Bibliotek tager alle forholdsregler relateret til corona, og det gælder også i tilrettelæggelsen af Hold Hjernen Frisk-forløbet. Al fysisk aktivitet foregår derfor udendørs. De indendørs aktiviteter bliver afholdt, så der er sikret god plads mellem deltagerne.

Bag om projektet

Ud over Kulturium Bibliotek, deltager biblioteker i hele landet i projektet, som DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet står bag.

I det treårige projekt, Hold Hjernen Frisk, vil projektpartnerne DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, Sangens Hus og Dansekapellet omsætte forskningsbaserede viden til engagerende og fællesskabsskabende aktiviteter for seniorer omkring pensionsalderen og udbrede eksisterende viden i forskellige formater. DGI leder projektet.

Læs mere om Hold Hjernen Frisk på dgi.dk/holdhjernenfrisk.

Kontakter

Anne Terkelsen, voksenbibliotekar på Kulturium Bibliotek i Ishøj: amunt@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum