Madfællesskaber skyder op overalt i Karlemoseparken i Køge
Med støtte fra Nordea-fonden har FødevareBanken i partnerskab med Boligselskabet Sjælland udviklet projektet Madfællesskaber Med Mening. Formålet er at opdyrke madfællesskaber med overskudsmad fra FødevareBanken i tre almennyttige boligområder.

I Karlemoseparken i Køge er projektet i fuld gang, og her skyder fællesskaberne frem: Fællesspisning, morgenmadscaféen, juicebaren, Damernes Café og Pensionistforeningen modtager alle sammen varer fra FødevareBankens kølebiler, og så står frivillige i boligområdet for at organisere og lave maden. Flere initiativer er nu også undervejs blandt de frivillige i Karlemoseparken – bl.a. en madcafé med suppe, bagværk og sandwiches.
”Det her er et rigtig godt eksempel på, hvordan man på en ny måde kan forbinde overskudsvarer med mennesker, der har brug for dem og få gode fællesskaber ud af indsatsen. Det er et nyt område for FødevareBanken, som ellers mest leverer til væresteder, varmestuer og forskellige botilbud for socialt udsatte. Her kommer folk fra fx Karlemosen jo ikke. Men der er tydeligvis brug for os og for gode, friske varer ude i beboer- og forsamlingshusene i de store almene boligområder. Vi er glade for, at Nordea-fonden er med på ideen. Og glade for at se, hvordan det frivillige initiativ spirer frem på baggrund af projektet. Det var det, vi håbede ville ske”, siger Karen-Inger Thorsen, direktør i FødevareBanken.
”Konceptet med at udvikle madfællesskaber med overskudsmad i almene boligområder er meningsfuldt, fordi det både nedsætter madspild, men også fordi det skaber sammenhængskraft for beboerne”, siger Francisco Ortega, udviklingschef i Boligselskabet Sjælland.
Og netop en styrket sammenhængkraft blandt beboerne mærker de ansatte i Kulturhuset i Karlemoseparken også til: ”En større og mere mangfoldig gruppe af beboere har fået deres faste gang i Kulturhuset via vores samarbejde med FødevareBanken og madfællesskaberne. Det har betydet, at der opstår relationer på tværs af diverse grupperinger som køn, alder og etnicitet. Aktiviteternes indhold og rammer samt de opståede relationer løfter brugernes kompetencer socialt, men også i forhold til livsduelighed og faglig parathed”, udtaler Lisette Rasmussen, der er projektleder i Karlemoseparkens Kulturhus.
Madfællesskaber Med Mening er også i gang i Holbækområdet i boligområderne Ladegårdsparken samt et mindre boligområde i Tølløse. Projektet kører foreløbigt i to år, hvorefter FødevareBanken vil vurdere, om succesen kan udbredes til hele landet og endnu flere boligselskaber.
Kontakter
Lea Gry Von Cotta-SchønbergDirektør
Tlf:+45 60 11 24 07lvs@foedevarebanken.dkRebecca Rasmussen-KihlKommunikation og presse
Tlf:+45 60 11 16 45reb@foedevarebanken.dkBilleder

Information om Fødevarebanken
FødevareBanken reducerer madspild og afhjælper samtidig madfattigdom i Danmark.
FødevareBanken er den største organisation i Danmark, der arbejder struktureret og fødevaresikkert med at fordele madoverskud til socialt udsatte.
Følg pressemeddelelser fra Fødevarebanken
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fødevarebanken
FødevareBanken med rekordår: 1.572 ton overskudsmad blev til knap 4 mio. måltider for socialt udsatte7.3.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
NGO’en FødevareBanken leverer rekordår med ny direktør på posten. I 2021 var rekord for både ton overskudsmad indsamlet, måltider leveret og nye modtagersteder i FødevareBanken.
FødevareBanken nomineret til ny bæredygtighedspris hos Nordnet10.2.2022 11:30:33 CET | Pressemeddelelse
Fra millioner af aktier til millioner af måltider. Nordnets kunder kan vælge at stemme på FødevareBanken til bæredygtighedsprisen The Re:turn Initiative og dermed sikre en stor donation fra Nordnet til arbejdet med at gøre madspild til måltider.
Salling Groups butikker gør madspild til måltider for dem, der har det svært23.11.2021 12:49:36 CET | Pressemeddelelse
FødevareBanken og Salling Group har indgået et strategisk partnerskab om at mindske madspild og madfattigdom.
FødevareBanken vinder europæisk pris for kampagne om madspild4.10.2021 12:34:01 CEST | Nyhed
Den europæiske sammenslutning af fødevarebanker udråber Fødevarebanken til vinder af #FoodNoWaste-konkurrencen for arbejdet med at formidle viden om madspild og madfattigdom på de sociale medier.
FødevareBanken udvikler madfællesskaber i 45 boligområder over hele landet8.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mødet med andre mennesker over et måltid kan gøre en kæmpe forskel i at komme problemer som ensomhed og isolation i udsatte boligområder til livs. Derfor vil FødevareBanken udvikle madfællesskaber til 45 boligområder fordelt over hele landet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum