DI - Dansk Industri

Lynhurtig tømrer bliver Årets Lærling i Midt Vest

Del

Prisen som Årets Lærling i Midt- og Vestjylland går til Jens Berg Nicolajsen fra Tømrer- & Snedkerfirmaet Arne Danielsen A/S i Brande. Jens er både dygtig, lærenem og vellidt – og så er han hurtig.

Fotos vedhæftet. Billedtekst under pressemeddelelse.

Da lærling Jens Bjerg Nicolajsen deltog i tømrernes regionsmesterskaber i oktober 2021 færdiggjorde han sin opgave 3,5 time før tid. Alligevel vandt han en flot sølvmedalje. En sølvmedalje han i øvrigt fordoblede med den højeste udmærkelse, igen sølvmedalje, da han fik sit svendebrev i fredags. Det siger noget om et særligt tømrer-talent. Og da Jens samtidig er overordentlig vellidt både på sin læreplads og på sin skole, så var DI Midt Vest trods et flot felt af indstillede kandidater ikke i tvivl om, hvem der skulle have prisen for Årets Lærling 2022.

- Grunden til, at Jens modtager prisen, er først og fremmest, at han er en dygtig tømrer. Men han er også en bemærkelsesværdig lærling. Både socialt og fagligt har han særlige evner, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest og adm. direktør for Hvidbjerg Vinduet på Thyholm.

Lærlingeprisen er ikke den første pris, som Jens Bjerg Nicolajsen har modtaget. I sidste uge modtog han prisen på Herningsholm Erhvervsskole som Årets Kammerat.

En gang om året beder DI Midt Vest deres næsten 1.200 medlemmer her i Midt- og Vestjylland om at indstille deres bedste lærlinge. Målet er, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Og hvert år hylder vi i DI de bedste fra hele landet. Det er de unge, som går forrest og er gode rollemodeller.

- Og Jens er i sandhed en god rollemodel. Jeg håber, at han kan inspirere endnu flere til at vælge en erhvervsuddannelse i Midt- og Vestjylland – ikke kun de unge, men også studenter og voksne. Og jeg håber også, at han kan være med til at inspirere virksomhederne til at tage flere lærlinge ind, siger Claus Arberg, der dog understreger, at ingen af delene ser så skidt ud i det midt- og vestjyske område.

Helt nye tal for de unges valg af ungdomsuddannelse i år viser, at flere vælger en erhvervsuddannelse i Midt- og Vestjylland end de fleste andre steder i landet. Topscorere i området er Lemvig og Ikast-Brande kommuner, hvor hele 29,4 procent af de unge i år valgte en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

Jens Bjerg Nicolajsen blev overrasket med sin pris ved et arrangement tirsdag eftermiddag på sin virksomhed i Brande. Foruden Claus Arberg deltog borgmester Ib Lauritsen, direktør for Herningsholm Allan Kortnum m.fl. samt selvfølgelig alle kollegerne.

Billedtekst: 

Foto 1: Jens Bjerg Nicolajsen blev overrasket med lærlingeprisen for Midt Vest i går efter arbejdstid. 

Foto 2: Fra venstre: Ib Lauritsen, borgmester Ikast-Brande, direktør Erik Ellehammer, Arne Danielsen A/S, Jens Berg Nicolajsen, vinder af Lærlingeprisen DI Midt Vest og Claus Arberg, formand for DI Midt Vest.

FAKTA om prisen og prismodtagere

DI Midt Vest giver prisen til en elev eller lærling, som udmærker sig fagligt og kollegialt. Det kan for eksempel være begrundet i, at eleven eller lærlingen

• er flittig, hjælpsom, energisk, opfindsom, ”en god kammerat”

• har ydet en særlig faglig indsats

• har ydet en særlig social indsats Gode karakterer er en fordel, men ikke et krav.

Alle DI Midt Vests 1.200 medlemmer kan indstille en eller flere lærlinge og elever.

Prismodtagere siden 2016:

  • 2021: Celine D. Sandholt, vejgodstransport-elev, Skive Fragt A/S, Skive
  • 2020: Tobias Rasmussen, kleinsmed lærling, BLÜCHER A/S, Vildbjerg
  • 2019: Morten Madsen, støberitekniker lærling, Niebuhr Gears A/S, Ikast
  • 2018: Krasimir D. Petrov, industritekniker lærling, B&O, Struer
  • 2017: Christina Barslund Nielsen, logistik elev, Westas Wind System, Ringkøbing
  • 2016: Rasmus Christensen, HHX-elev salg, Westpack A/S, Holstebro.

Kort om Tømrer og Snedkerfirmaet Arne Danielsen A/S, Brande
Firmaet af Erik Ellehammer, Lars Jensen og Jesper Kragsig. Virksomheden beskæftiger i dag ca. 37 dygtige tømrere, snedkere, bygningskonstruktører og kontormedarbejdere.

I 2021 kunne virksomheden fejre sit 60-års jubilæum i træets tjeneste og de er inde i en vækstperiode. 2021 blev et begivenhedsrigt år, idet virksomheden:

  • Opkøbte to virksomheder i Silkeborg-området – Tømrerfirmaet Gorm Lynge A/S og Malerfirmaet Gorm Lynge ApS
  • Blev kåret som “Årets Tømrer 2021” på basis af gode kundeanmeldelser
  • Blev kåret som “Succesvirksomhed 2021” af BDO og Spar Nord.


Firmaets selskab Tømrerfirmaet Gorm Lynge A/S fusionerede desuden pr. 1. januar 2022 med Tømrermester Jakob Ebbesen med ejerfordelingen 75/25.

Følg os på:

    

Kontakter

Kontakt formand for DI Midt Vest Claus Arberg 40141185

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum