Beskæftigelsesministeriet

Lovforslag om kompensation for stigende energipriser er nu vedtaget

Del
Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, der skal sikre økonomisk støtte til en række vanskeligt stillede borgere, som er ramt af de stigende energipriser. Det gælder bl.a. pensionister, der modtager ældrecheck.

Folketinget har i dag vedtaget et lovforslag, der skal sikre økonomisk støtte til en række vanskeligt stillede borgere, som er ramt af de stigende energipriser. Det gælder bl.a. pensionister, der modtager ældrecheck.

Den ekstraordinære situation med høje energipriser sætter fortsat sit markante præg på mange danskeres hverdag. For at afbøde konsekvenser heraf indgik regeringen inden sommerferien en bred aftale med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti om kompensation af borgere for de høje energipriser.

Regeringen er optaget af, at pengene kommer ud til borgerne hurtigst muligt. I august måned anmodede regeringen derfor Folketingets formand om at indkalde til hastebehandling af et lovforslag, der udmønter de dele af aftalen, der omhandler udbetalinger til visse borgere. Det lovforslag er netop færdigbehandlet og vedtaget i Folketinget.

Den hurtige lovgivningsproces betyder, at udbetalingen af første rate på 2.500 kr. af de i alt 5.000 kr. i skattefri ekstra økonomisk støtte til modtagere af ældrecheck kan blive udbetalt allerede i slutningen af september. Engangsbeløbet på 2.000 kr. skattefrit til SU-modtagere, der modtager SU-handicaptillæg eller SU-forsørgertillæg som enlige forsørgere kan blive udbetalt senest i midten af oktober.

Engangsbeløbet på 2.000 kr. skattefrit til personer på tilbagetrækningsydelser vil blive udbetalt i starten af 2023. Det samme gælder anden rate af den skattefrie ældrecheck på 2.500 kr. skattefri. Udbetalingstidspunkterne i 2023 følger af den politiske aftale.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Vi står i en helt ekstraordinær situation med stigende energipriser. Ingen går ram forbi, men især påvirker det de danskere, som i forvejen har sværest ved at få pengene til at slå til og hvor livremmen lige nu er spændt helt til bristepunktet. Det gælder ikke mindst pensionister, der modtager ældrecheck.

- Regeringen ser på situationen med den største alvor. Kort før sommerferien indgik vi derfor sammen med et bredt flertal af Folketingets partier en aftale, der skal sikre økonomisk støtte til nogle af de borgere, som er særligt hårdt ramt af de stigende energipriser. Vel at mærke uden at puste unødigt til inflationen.

- Jeg er derfor virkelig glad for at det lykkedes os at få grønt lys til at hastebehandle lovforslaget, og at lovforslaget nu er vedtaget endeligt. Det er en beslutning, som jeg ved, at rigtig mange danskere har ventet på. Og heldigvis kan hjælpen nu være fremme hos de berettigede personer, inden de skal betale oktober måneds regninger.

Vedhæftede filer

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

EU’s beskæftigelsesministre sætter tydelig retning for mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder8.7.2025 15:09:54 CEST | Pressemeddelelse

Konstruktive drøftelser på det netop overståede uformelle ministermøde for EU’s beskæftigelsesministre peger frem mod mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU. I Aalborg havde EU-ministrene særligt fokus på at sikre fair arbejdsvilkår og undgå social dumping. Det blev også drøftet, hvordan man kan skabe mere konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU, og mødedeltagerne blev introduceret til partssamarbejdet i praksis i den danske model.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202520.6.2025 08:08:23 CEST | Pressemeddelelse

I april 2025 var der 3.055.700 lønmodtagere i job. Det er 5.400 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden april 2024 er der dermed samlet set kommet 35.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.200 flere lønmodtagere fra marts til april 2025. I samme periode er der kommet 200 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Der er fortsat stor aktivitet i vores virksomheder, og beskæftigelsen har endnu en gang taget et hop opad. Det er virkelig bemærkelsesværdigt, at dansk erhvervsliv formår at stå så stærkt i en urolig verdensøkonomi med konstante trusler om international handelskrig". "Virksomhederne har stadig brug for nye medarbejdere og rigtig mange - herunder seniorer - er i job og spiller en vigtig rolle på vores arbejdsmarked. Der er også masser af potentiale i de 43.000 unge, der i dag står uden job og uddannelse. Det glæder mig, hver gang virksomheder giver unge mennesker med udfordringer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye