Beskæftigelsesministeriet

Lovforslag om enklere og skærpede sanktioner fremsat

Del

I dag har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremsat et lovforslag om enklere og skærpede sanktioner. Lovforslaget skal også styrke kontrollen med snyd og sikre, at der sker færre fejludbetalinger.

Tirsdag er der fremsat et lovforslag, der skal understøtte det danske velfærdsprincip om ret og pligt. Hvis man er ledig og modtager en offentlig ydelse, så skal man også stå til rådighed for arbejdsmarkedet – ellers bliver man sanktioneret.

I lovforslaget er der en række initiativer, som skal forenkle og skærpe reglerne om sanktioner i kontanthjælpssystemet, så kommunerne får lettere ved at administrere reglerne og begår færre fejl. Samtidig vil forenklingerne gøre det lettere for borgerne at forstå reglerne.

Lovforslaget tager samtidig særligt hensyn til udsatte grupper (aktivitetsparate). Det sker eksempelvis ved, at de kan friholdes fra sanktioner, hvis det ikke bringer dem tættere på arbejdsmarkedet. Derudover skærper lovforslaget kravene til kommunernes kontakt med borgeren forud for sanktionering.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er vigtigt for mig, at der er en sammenhæng mellem ret og pligt. Det her lovforslag skal sikre, at kommunerne lettere og hurtigere kan sanktionere jobparate kontanthjælpsmodtageren, hvis vedkommende ikke lever op til kravene.

- Sanktionsreglerne er i dag alt for komplicerede, og det gør det meget svært både for sagsbehandleren og borgeren at finde rundt i. Det duer ikke, hvis borgerne ikke ved, hvorfor og hvordan de bliver sanktioneret. Det skaber vrede og frustrationer. Med de forenklede regler om sanktionering bliver det mere tydeligt for både sagsbehandlere og de ledige.

Lovforslaget er et led i udmøntningen af Aftale om mere enkle og skærpede sanktioner, styrket kontrol med snyd og færre fejludbetalinger, som blev indgået den 16. november 2018 af den daværende regering, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Du kan se hele lovforslaget her.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51 23 28 30

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til kamp for den danske model i Bruxelles6.12.2019 14:12:25 CETPressemeddelelse

Forud for rådsmødet blandt EU’s beskæftigelsesministre rejser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard mandag til Bruxelles for at kæmpe for den danske model. Her mødes han med blandt andet repræsentanter for europæiske arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer samt medlemmer af Europa-Parlamentet. På møderne vil han søge opbakning til Danmarks kamp mod en lovfastsat europæisk mindsteløn, som den nye kommissionsformand Ursula Von Der Leyen forventes at fremsætte forslag om. I forbindelse med rådsmødet tirsdag holder han desuden en række separate møder med sine ministerkollegaer fra Italien, Tyskland og Nederlandene for at fremme danske interesser og fortælle om den danske model, hvor lønnen fastsættes af arbejdsmarkedets parter i overenskomstforhandlinger. Også torsdag vil ministeren gentage Danmarks holdning til et muligt kommende forslag, når han får besøg af EU’s nye beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit i København. - Jeg forstår godt, at man fra Kommissionens side gerne vil sikr

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum