Erhvervsministeriet

Lovforslag om afskaffelse af tinglysningsafgift for registrering af handelsskibe

Del

Skatteministeren har i dag fremsat et lovforslag, der vil afskaffe registreringsafgiften for skibe i danske skibsregistre. Formålet med lovforslaget er at tiltrække skibe fra både danske og udenlandske rederier til Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) og dermed øge de maritime aktiviteter i Danmark. Vedtages lovforslaget, vil det træde i kraft med tilbagevirkende kraft gældende allerede fra den 1. januar 2018.

Afskaffelsen af registreringsafgiften indgår som et centralt initiativ i såvel erhvervs- og iværksætteraftalen som Den Blå Vækstplan.

”Afskaffelsen af registreringsafgiften for skibe i danske skibsregistre er det første håndgribelige resultat af Den Blå Vækstplan. Afskaffelsen vil styrke Danmarks status som stor flagstat og gøre det danske flag endnu mere attraktivt for skibsejere globalt set.  Derfor glæder det mig også meget at se, at Maersk har valgt at registrere godt halvdelen af Hamburg Süd-tonnagen på dansk flag netop med henvisning til fjernelse af registreringsafgiften”, udtaler erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Dansk skibsfart er i øjeblikket inde i en positiv udvikling. Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) er således verdens 12. største skibsregister, mens Danmark er den 6. største søfartsnation målt på opereret tonnage, hvilket dækker over ejede eller indchartrede skibe opereret af danske rederier.

Lovforslaget kan læses her.

Kontakt: Presserådgiver Jesper Christiansen, jec@em.dk, tlf. 9133 7017.

Nøgleord

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum