1,5 mia. kr. mere til genopbygning af Ukraine

Del

Danmark øger sin støtte til genopbygningen af Ukraine. Konkret tilfører regeringen nu nye midler til erhvervsindsatsen under Ukrainefonden. De nye midler betyder yderligere i alt 1,5 mia. kr. i kapacitet til at yde lån og garantier til danske erhvervsprojekter i Ukraine i 2024-2025.

Danmark har gennem hele krigen ydet massiv støtte til Ukraines frihedskamp på flere områder. Blandt andet ved at stille lån og garantier til rådighed, som skaber grundlag for, at danske virksomheder spiller en nøglerolle i genopbygningen af Ukraine.

Den danske støtte fortsætter. Konkret afsætter regeringen nu 500 mio. kr. til Ukrainefondens erhvervsspor med 157 mio. kr. i 2024 og 343 mio. kr. i 2025. De nye midler giver kapacitet til at yde yderligere 1,5 mia. kr. i lån og garantier til danske erhvervsprojekter i Ukraine. Midlerne til Ukrainefonden er afsat som en del af forslaget til finansloven 2025.

Erhvervsminister Morten Bødskov: 
”Ukraines kamp for frihed mod Putins tropper er vores kamp for frihed. Derfor fortsætter vores urokkelige støtte. Dansk erhvervsliv har gentagne gange vist fuld og fast opbakning til Ukraine. Viljen er stor og den er bestemt ikke sat på hold. Derfor tilfører vi nu ekstra midler til lån og garantier, så det gode arbejde kan fortsætte. Vi ved, at de nuværende projekter har betydning for genopbygningen af Ukraine og med stor tilfredshed fra ukrainerne. Og med yderligere 1,5 mia. kr. til nye projekter vil Danmark igen kunne skabe en mærkbar forskel. Danske virksomheder og fonde har vist og fortsætter med at vise et enormt engagement, og det understreger, at hele Danmark står sammen med ukrainerne i deres utrættelige kamp for et frit Ukraine."

Låne- og garantiordningen administreres af EIFO, Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Kontakter

Vedhæftede filer

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye