Lolland Kommune

Lolland Kommune med forrest i kampen mod klimaudfordringerne

Del

Lolland Kommune skal sammen med 19 andre danske kommuner udvikle ambitiøse klimaplaner med inspiration fra verdens førende byer på området. De 20 kommuner er udvalgt til det danske klimaprojekt DK2020, som har til formål at sætte skub i implementeringen af Parisaftalens mål i Danmark. Det er foreningen Realdania, der sammen med det internationale bynetværk C40 og den grønne tænketank CONCITO, står bag DK2020.

Fælles for de 20 udvalgte kommuner i DK2020 er, at de vil sætte turbo under klima-ambitionerne, og at de nu skal i gang med at udvikle klimaplaner og -indsatser. Planer og indsatser, der lever op til Parisaftalens mest ambitiøse målsætning om at stræbe mod en global temperaturstigning på under 2 °C, og så tæt på 1,5 °C som muligt. 

Formand for Teknisk Udvalg Gert Mortensen er glad for, at Lolland Kommune er blandt de udvalgte:

"Som Realdania sagde ved offentliggørelsen, så handler projektet om, at vi på tværs af Danmark og verdens byer skal samarbejde om at løse de enorme klimaudfordringer, vi står overfor. Vi får i kommunerne mulighed for at lade os inspirere af de bedste klimaløsninger i verden. Og omvendt, de bedste danske løsninger kan komme ud i verden. Det vil være til gevinst for alle parter", siger Gert Mortensen.

Den grønne dagsorden og udsynet passer rigtig godt ind i Lolland Kommunes arbejde på området. Kommunen er i forvejen langt fremme, for eksempel inden for produktion af grøn energi, ligesom kommunen i forvejen har et tæt samarbejdet med interessenter på området også udenfor kommunen.

"Vi har meget at byde på, ligesom vi har rigtig meget at lære, og jeg er sikker på, at det bliver spændende og lærerigt at få muligheden for at gå i fodsporene på nogle af de førende internationale byer på klimaområdet. Sammen kan vi løfte mere end hver for sig og på den måde være med til at begrænse verdens udledning af drivhusgasser", siger Gert Mortensen. 

Klimaudfordringer skal løses med samarbejde

Baggrunden for DK2020 er rapporten ”Deadline 2020”, som det internationale bynetværk C40 udgav sammen med konsulentbureauet Arup i 2016 i kølvandet på Parisaftalen. Rapporten sætter en global standard for, hvordan byer og kommuner kan bidrage til at opnå Parisaftalens målsætninger. Den peger samtidig på, at op til 40 procent af Parisaftalens mål kan nås ved at gennemføre de rette klimaindsatser i verdens byer og kommuner. 

Efter at have udgivet Deadline2020 rapporten har C40 udarbejdet en global vejledning i, hvordan bynetværkets 94 medlemsbyer kan udarbejde klimaplaner, der kan levere Parisaftalens mest ambitiøse 1,5 °C målsætning. Og det er denne globale og ambitiøse tilgang, der nu bliver mulig for 20 danske kommuner at realisere gennem DK2020, hvor 31 kommuner havde ansøgt om at være med.

Vi lærer af hinanden

En del af DK2020 vil foregå som såkaldt ’peer-learning’, hvor de udvalgte kommuner får mulighed for at lære af hinanden og udveksle løsninger og erfaringer med andre deltagende kommuner. Samtidig får kommunerne teknisk hjælp og sparring af globale og danske eksperter fra C40 og den grønne tænketank CONCITO til at udvikle, opdatere og tilpasse klimaarbejdet, så det lever op til C40's standard for klimaplanlægning. 

Kommunernes klimaplaner vil bl.a. indeholde anvisninger på, hvordan kommunerne kan blive klimaneutrale senest i 2050 og sætte ambitiøse delmål for reduktion af drivhusgasser i perioden. Planerne skal samtidig indeholde anvisninger på, hvordan kommunerne ruster borgerne mod klimaforandringernes konsekvenser og for eksempel minimerer risikoen for klimarelaterede oversvømmelser.

DK2020 løber frem til april 2020. Målet er, at de udvalgte kommuner skal have Deadline2020-inspirerede klimaplaner med udgangen af 2020. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Overraskende udvikling: Færre udlændinge i Gentofte og Frederiksberg giver færre sociale udfordringer på Lolland5.9.2019 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune har i en årrække kæmpet med faldende befolkningstal og en skæv befolkningssammensætning. Trods en aktiv socialpolitik har det været svært at vende udviklingen – men nu er der hjælp fra en uventet kant: Svaret er ikke flere i arbejde eller tidlig indsats for udsatte børn. Det er færre udlændinge i Frederiksberg og Gentofte kommuner. Det er i hvert fald den logik udligningssystemet arbejder efter.

Digital træning øger ældres livskvalitet2.9.2019 15:03:55 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune har testet træningskonceptet DigiRehab for at se, hvordan det digitale træningsforløb kan gøre ældre borgere mere selvhjulpne og øge deres livskvalitet. En række borgere, som modtager hjemmehjælp og personlig pleje, har sammen med sundhedsmedarbejderne fulgt et individuelt tilrettelagt træningsprogram på en tablet to gange om ugen i 12 uger. Forløbet har vist sig både at have en positiv effekt på deres funktionsevne og på medarbejdernes arbejdsglæde. På baggrund af de gode resultater vil Lolland Kommunes hjemmepleje snart gå i gang med at implementere DigiRehab.

Lolland Kommune fejrer lokale veteraner29.8.2019 09:11:06 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger markerer igen i år Den Nationale Flagdag for nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov torsdag den 5. september kl. 18.30-19.00. Efterfølgende bliver der holdt en offentlig højtidelig i Sankt Nikolai Kirke, og til sidst er der en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum