LO • Landsorganisationen i Danmark

LO og FTF: Danskerne stoler for meget på deres lønseddel

Del

Ni ud af ti danskere har tillid til, at de får den rigtige løn udbetalt, selv om næsten halvdelen har oplevet fejl, viser en ny undersøgelse fra Epinion. LO og FTF opfordrer danskerne til at kaste et grundigt blik på lønsedlen.

Danskerne er tillidsfulde mennesker, men når det handler om deres lønseddel, er de lidt for tillidsfulde, viser en ny måling. Ifølge undersøgelsen, som Epinion har foretaget for LO og FTF, har 92 procent af danskerne tillid til, at der står det rigtige på lønsedlen. Men samtidig har næsten hver anden af de adspurgte fundet fejl, når de har sat sig ned og gennemgået, om deres timer, løn, tillæg, ferie og pension stemmer.

– Lønsedlen er et af de steder, hvor det altid er en god ide at tjekke efter. Det er ikke nødvendigvis fordi, arbejdsgiveren forsøger at snyde den ansatte, for fejl sker. Men når antallet af fejl, der opdages ved løntjek, stadig er så stort, vil jeg opfordre alle til at tjekke en ekstra gang. Tillid er godt – her er kontrol bedre. Tænk lige hvor mange fejl, der måske slet ikke bliver opdaget og hvor mange penge, du måske bliver snydt for, siger LO’s formand Lizette Risgaard.

Sammen med deres medlemsforbund opfordrer LO og FTF, der tilsammen repræsenterer 1,5 millioner lønmodtagere, derfor danskerne til at sætte særligt fokus på lønsedlen. Enten ved selv at kigge den igennem eller søge hjælp i deres fagforening.

– Mange forstår ikke, hvad der står på deres lønseddel, og hvad de har ret til at få af tillæg, pension og løn. Derfor tilbyder vi som faglige organisationer at rådgive medlemmerne om, hvad de har krav på i deres overenskomst via løntjek over hele landet, siger FTF’s formand Bente Sorgenfrey.

Ifølge Epinions undersøgelse er det hele 45 procent af danskerne, der har fundet fejl i lønsedlen. Og fejl i lønsedlen koster typisk kroner og øre, når folk går glip af løn, tillæg, ferie, pension eller andre goder. Derfor går LO og FTF’s medlemsorganisationer – det er fagforeningerne med det grønne OK-mærke – på gaden og besøger arbejdspladser og laver løntjek i de næste fire uger med en ekstra opfordring til danskerne om at få kastet et ekstra blik på deres lønseddel og få hjælp hos deres fagforening.

Yderligere information: Journalist Jens Peter Kildervang, FTF: 40 11 88 29 eller kommunikationskonsulent Troels Gadegaard Frølich, LO: 26 58 80 43.

TJEK DIN LØN HER

LO, FTF og de to hovedorganisationers medlemsorganisationer kører de næste fire uger (uge 43-46) løntjek over hele landet.

Kampagnen er en del af LO og FTF’s fælles OK-indsats, der har som mål at fortælle, hvorfor det er vigtigt at være medlem af en fagforening, der indgår overenskomster og kender medlemmernes vilkår og fag indefra.

Over hele landet tager LO- og FTF-fagforeninger på fælles løntjek på arbejdspladser, på fagforeningskontorerne står døren åben, og der vil være aktiviteter på gader og stræder.

Læs mere på www.ok-maerket.dk og følg kampagnen på Facebook her

Du kan selv tjekke din lønseddel her: http://www.erduok.dk/loentjek/loenseddel.aspx 

Læs mere her: www.erduok.dk/OK fakta/Fakta_Loen.aspx

Halvdelen finder fejl i lønsedlen

92 pct. har i høj eller nogen grad tillid til, at lønsedlen er korrekt: ”I hvilken grad har du tillid til, at oplysningerne på din lønseddel er korrekte?” I høj grad svarer 53 pct. I nogen grad svarer 39 pct.

45 pct. har fundet fejl i sin lønseddel, men kun halvdelen tjekker lønsedlen hver gang.

Målingen er foretaget af Epinion for LO og FTF blandt 1.203 beskæftigede lønmodtagere. Data er indsamlet i perioden den 22. august-2. september. 

Information om LO • Landsorganisationen i Danmark

LO • Landsorganisationen i Danmark
LO • Landsorganisationen i Danmark
Islands Brygge 32D
2300 København S

35 24 60 00http://www.lo.dk/

Følg pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra LO • Landsorganisationen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum