Næstved Bibliotek og Borgerservice

Livestreaming af Matilda Gustavsson

Del

Oplev interview fra Det Kongelige Bibliotek med den svenske stjernejournalist, der fik metoo løftet helt frem til første sektion. Væk fra kultursiderne og ind i top-nyhederne ved hjælp af romanen KLUBBEN. Det foregår på Næstved Bibliotek, mandag d. 28. september kl. 19.30

I Sverige blev alle medier, kulturinstitutioner, fagforbund mærket dybt af metoo. Vil det samme ske i Danmark nu? Se streamingen den 28. sept. kl 20 på Næstved Biblioteks Lille Scene.

Vi starter kl. 19.30 med at en bibliotekar anbefaler skøn- og fag-litteratur, som beskæftiger sig med metoo. Særligt romaner med metoo og krænkelsestema kan udvide perspektivet, da der er brug for flere synsvinkler i denne komplicererede debat. 

Vi står midt i en genopblusset metoo-debat, særligt pga. Sofie Lindes afsløring på TV2 af en seksuel krænkelse i en arbejdsrelation. Bliver det nu endlige lige så stort i Danmark, som det gjorde i Sverige?

Den svenske stjernejournalist, Matilda Gustavsson, har med sin journalistik og sin bog KLUBBEN, været til at ændre det svenske samfund. 

Vær med på live-streamingen – og stil direkte spørgsmål ind til scenen i Dronningesalen i Den Sorte Diamant. Metoo-debatten er i fuld gang, og på dit lokale bibliotek taler vi om bøgerne og live-streamer samtalen mellem en af de nordiske pionerer inden for metoo, journalisten Matilda Gustavsson i samtale med Lise Bach Hansen.

Er du mere interesseret i emnerne meetoo og seksuelle overgreb, kan vi gøre opmærksom på at du kort tid efter, fredag d. 2. oktober kl. 19 kan opleve forfatteren Liv Nimand Duvå i et forfatterforedrag om romanen Rosenreglen. Den handler om en ung kvindelig kunstners hjemsøgelse af ubehagelige, seksuelle oplevelser, som hun havde med en ældre mand som helt ung teenager. 

Tid og sted: 
Mandag den 28. september kl. 19.30
Næstved Bibliotek

Pris og tilmelding: 
Gratis, tilmelding på www.naesbib.dk

OBS: Coronarestriktioner overholdes naturligvis

Kontakter

Billeder

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum