Furesø Kommune

Life science skal skabe ny vækst i hovedstadsregionen

Del
Regeringens syv nye, regionale vækst-teams skal komme med anbefalinger til, hvordan man bedst kan investere i den lokale erhvervsudvikling, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. I hovedstadsområdet er der fokus på life science og løsninger, der styrker danskernes sundhed. Der skal blandt andet gives anbefalinger til flere offentlig/private samarbejder, der kan fremme vækst og velfærd, skabe flere grønne løsninger og reducere ulighed, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (S), der får sæde i hovedstadsregionens vækstteam.
Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen ser frem til at bringe den kommunale viden om sundhedsudfordringer i spil i det nye vækstteam.
Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen ser frem til at bringe den kommunale viden om sundhedsudfordringer i spil i det nye vækstteam.

Færre virksomheder i Furesø end på landsplan er gået konkurs i coronakrisen og færre medarbejdere har mistet deres arbejde. En stor del af forklaringen er hovedstadsregionens mange life science-virksomheder og deres lokale underskov af innovative vidensvirksomheder. Virksomheder inden for det farmaceutiske, bioteknologiske og medicinske område, der trods krisen har holdt væksten i gang i regionen og fortsat mærker en efterspørgsel på verdensmarkedet.

Derfor er der lokal ekspertise nok at trække på for det regionale vækstteam, som erhvervsminister Simon Kollerup netop har lanceret. Teamet skal arbejde hurtigt, så de ni repræsentanter fra virksomheder, erhvervshuse og uddannelsesinstitutioner til maj kan levere deres anbefalinger til en regional genstart af hovestaden efter corona. Og her står den såkaldte life science-industri som en krumtap for udviklingen, konstaterer Ole Bondo Christensen.

"Furesøs virksomheder indgår i erhvervsklynger med de helt store spillere inden for biotek, sundhed- og medicoområdet, og Furesøs højtuddannede og faglærte borgere er efterspurgt arbejdskraft hos nogle af Danmarks største virksomheder inden for life science. Så jeg glæder mig meget til at bringe den lokale viden med til bordet, når vi mødes i vækstteamet," siger Ole Bondo Christensen.

"Det er spændende, at vi også skal arbejde med løsninger, der kan fremme borgernes sundhed, som er bæredygtige og mindsker uligheden. Det flugter den udfordring, vi arbejder med i kommunerne på sundheds- og og plejeområdet. Her har kommunerne det lokale indblik i, hvordan demografien udvikler sig og hvordan ny velfærdsteknologi kan hjælpe os i den forbindelse," tilføjer han.

Vækstteam skal skabe vækst og arbejdspladser

De i alt syv regionale vækstteams skal komme med anbefalinger til, hvordan regeringen bedst investerer i lokale erhvervsfyrtårne, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. I hovedstaden vil vækstteamet se nærmere på den voksende life science-industri og løsninger, som styrker danskernes generelle sundhed, så færre rammes af en kronisk sygdom. Det fortæller erhvervsminister Simon Kollerup (S):

”Vi skal blive endnu bedre til at udnytte det lokale unikke potentiale, for der er stor forskel på, hvad styrkerne er i Nordjylland, Bornholm og Fyn. Med de nye vækstteams vil vi netop skræddersy indsatsen, så vi på tværs af virksomheder, myndigheder og ildsjæle udvikler det lokale erhvervsliv og styrker den grønne genopretning. Behovet for stærke virksomheder er kun blevet endnu vigtigere efter corona, og her vil det nye vækstteam vise vejen mod vækst, nye arbejdspladser i hovedstaden og flere grønne løsninger."

Life science-industrien spiller en afgørende rolle for Danmark og står for godt en femtedel af vareeksporten til udlandet. Knap 90 procent af alle ansatte i life science-industrien er placeret i hovedstadsområdet.

FAKTA:

9 regionale repræsentanter skal genstarte hovedstaden efter corona

Vækstteamet for hovedstaden består af lokale repræsentanter med et bredt kendskab til det lokale erhvervsliv. Formanden, som skal lede arbejdet, bliver Lars Fruergaard Jørgensen. Vækstteam Hovedstaden arbejder til maj 2021, hvor vækstteamet skal give sine anbefalinger til regeringen. Teamet består af.

  • Poul Skadhede, adm.direktør i Valcon A/S
  • Bastian Schneider, CFO i GRØD ApS
  • Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune (S)
  • Christian Grønnemark, formand for HK Hovedstaden
  • Henriette Brockdorff, næstformand for FH Hovedstaden
  • Stephanie Lose, regionsrådsformand, Region Syddanmark (V)
  • Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk Kommune (K). Bestyrelsesformand for Erhvervshus Hovedstaden
  • Christina Dahl Christensen, områdedirektør i Realkredit Erhverv. Næstformand for Erhvervshus Hovedstadens bestyrelse
  • Marianne Thellersen, koncerndirektør for innovation og entreprenørskab, Danmarks Tekniske Universitet.

Regeringen har sammen med Folketingets partier afsat midler under årets finanslov fra det såkaldte REACT-EU-program til at realisere anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams.

Rammerne for det danske REACT-EU-program fastlægges af regeringen og udmøntes efterfølgende af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der arbejder for at give danske virksomheder i hele landet de bedste udviklingsmuligheder gennem en lokalt forankret erhvervsfremmeindsats.

Nøgleord

Kontakter

Erhvervsminister Simon Kollerup: Kontakt presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Billeder

Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen ser frem til at bringe den kommunale viden om sundhedsudfordringer i spil i det nye vækstteam.
Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen ser frem til at bringe den kommunale viden om sundhedsudfordringer i spil i det nye vækstteam.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

"Vi har lavet et Skovmus-pindsvin-blad!" - Legen er centrum i overgangen mellem børnehave og skole19.4.2024 10:19:21 CEST | Pressemeddelelse

En klar forårsdag i april tog 5 børnehavebørn fra Børnehuset Ryet til Hareskoven. De skal snart starte i Lille Værløse FFO. På skovturen mødtes de med børn fra andre børnehaver, som også skal starte i FFO’en. Turen i skoven var en del af et forløb, som hjælper børnene med at forberede sig på det nye, der venter, og give en tryg overgang fra børnehave til FFO og skole.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye