Life science skal skabe ny vækst i hovedstadsregionen

Færre virksomheder i Furesø end på landsplan er gået konkurs i coronakrisen og færre medarbejdere har mistet deres arbejde. En stor del af forklaringen er hovedstadsregionens mange life science-virksomheder og deres lokale underskov af innovative vidensvirksomheder. Virksomheder inden for det farmaceutiske, bioteknologiske og medicinske område, der trods krisen har holdt væksten i gang i regionen og fortsat mærker en efterspørgsel på verdensmarkedet.
Derfor er der lokal ekspertise nok at trække på for det regionale vækstteam, som erhvervsminister Simon Kollerup netop har lanceret. Teamet skal arbejde hurtigt, så de ni repræsentanter fra virksomheder, erhvervshuse og uddannelsesinstitutioner til maj kan levere deres anbefalinger til en regional genstart af hovestaden efter corona. Og her står den såkaldte life science-industri som en krumtap for udviklingen, konstaterer Ole Bondo Christensen.
"Furesøs virksomheder indgår i erhvervsklynger med de helt store spillere inden for biotek, sundhed- og medicoområdet, og Furesøs højtuddannede og faglærte borgere er efterspurgt arbejdskraft hos nogle af Danmarks største virksomheder inden for life science. Så jeg glæder mig meget til at bringe den lokale viden med til bordet, når vi mødes i vækstteamet," siger Ole Bondo Christensen.
"Det er spændende, at vi også skal arbejde med løsninger, der kan fremme borgernes sundhed, som er bæredygtige og mindsker uligheden. Det flugter den udfordring, vi arbejder med i kommunerne på sundheds- og og plejeområdet. Her har kommunerne det lokale indblik i, hvordan demografien udvikler sig og hvordan ny velfærdsteknologi kan hjælpe os i den forbindelse," tilføjer han.
Vækstteam skal skabe vækst og arbejdspladser
De i alt syv regionale vækstteams skal komme med anbefalinger til, hvordan regeringen bedst investerer i lokale erhvervsfyrtårne, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. I hovedstaden vil vækstteamet se nærmere på den voksende life science-industri og løsninger, som styrker danskernes generelle sundhed, så færre rammes af en kronisk sygdom. Det fortæller erhvervsminister Simon Kollerup (S):
”Vi skal blive endnu bedre til at udnytte det lokale unikke potentiale, for der er stor forskel på, hvad styrkerne er i Nordjylland, Bornholm og Fyn. Med de nye vækstteams vil vi netop skræddersy indsatsen, så vi på tværs af virksomheder, myndigheder og ildsjæle udvikler det lokale erhvervsliv og styrker den grønne genopretning. Behovet for stærke virksomheder er kun blevet endnu vigtigere efter corona, og her vil det nye vækstteam vise vejen mod vækst, nye arbejdspladser i hovedstaden og flere grønne løsninger."
Life science-industrien spiller en afgørende rolle for Danmark og står for godt en femtedel af vareeksporten til udlandet. Knap 90 procent af alle ansatte i life science-industrien er placeret i hovedstadsområdet.
FAKTA:
9 regionale repræsentanter skal genstarte hovedstaden efter corona
Vækstteamet for hovedstaden består af lokale repræsentanter med et bredt kendskab til det lokale erhvervsliv. Formanden, som skal lede arbejdet, bliver Lars Fruergaard Jørgensen. Vækstteam Hovedstaden arbejder til maj 2021, hvor vækstteamet skal give sine anbefalinger til regeringen. Teamet består af.
- Poul Skadhede, adm.direktør i Valcon A/S
- Bastian Schneider, CFO i GRØD ApS
- Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune (S)
- Christian Grønnemark, formand for HK Hovedstaden
- Henriette Brockdorff, næstformand for FH Hovedstaden
- Stephanie Lose, regionsrådsformand, Region Syddanmark (V)
- Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk Kommune (K). Bestyrelsesformand for Erhvervshus Hovedstaden
- Christina Dahl Christensen, områdedirektør i Realkredit Erhverv. Næstformand for Erhvervshus Hovedstadens bestyrelse
- Marianne Thellersen, koncerndirektør for innovation og entreprenørskab, Danmarks Tekniske Universitet.
Regeringen har sammen med Folketingets partier afsat midler under årets finanslov fra det såkaldte REACT-EU-program til at realisere anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams.
Rammerne for det danske REACT-EU-program fastlægges af regeringen og udmøntes efterfølgende af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der arbejder for at give danske virksomheder i hele landet de bedste udviklingsmuligheder gennem en lokalt forankret erhvervsfremmeindsats.
Nøgleord
Kontakter
Erhvervsminister Simon Kollerup: Kontakt presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk
Ole Bondo Christensen (A)
Borgmester og formand for Økonomiudvalget.
Steen VinderslevKommunaldirektør
Tlf:7216 5100Steen.Vinderslev@furesoe.dkKommunikation
Tlf:72354012kommunikation@furesoe.dkBilleder

Information om Furesø Kommune
Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune
Liv, fællesskab og handel skal sikres på Værløse Bymidte10.7.2025 10:56:49 CEST | Pressemeddelelse
Furesø Byråd vil fremtidssikre Værløse Bymidte: Udkastet til en ny rammelokalplan, der nu er sendt i høring, skal sikre, at den kommende udvikling udføres med fokus på kvalitet og helhed.
Ny ældrelov: En mere personlig og sammenhængende pleje8.7.2025 09:36:23 CEST | Pressemeddelelse
Den 1. juli trådte en ny ældrelov i kraft. Fremover planlægges hjælpen til Furesøs ældre borgere ud fra deres hverdag og behov, de vil blive mødt af velkendte ansigter i faste teams, og så vil indsatsen altid søge at gøre den ældre borgere så selvhjulpen som mulig.
Furesø Kommune opfylder mål for genanvendelse af affald30.6.2025 15:05:05 CEST | Pressemeddelelse
Furesø Kommune har et år før tid nået mål for reel genanvendelse af husholdningsaffald. Desuden er tendensen, at mængden af affald fra husholdninger ikke længere stiger.
Furesø Kulturskole lancerer Kulturpakker til kommunens dagtilbud og skoler23.6.2025 10:47:42 CEST | Pressemeddelelse
Furesø Kulturskole blev en realitet i 2024, da Farum Billedskole blev lagt ind under Furesø Musikskole, og har siden kunnet tilbyde en bred vifte af hold og aktiviteter for børn og unge indenfor kunstneriske og musiske fag. Nu lancerer Kulturskolen et nyt program med tilbud til skoler og dagtilbud under navnet Kulturpakker.
Faglighed og omsorg i højsædet: Kvalitet og nærvær i Børnehuset Vingesus19.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I Børnehuset Vingesus i Furesø Kommune starter relationen mellem barn og dagtilbud ikke ved lågen – den begynder hjemme i stuen. Her møder pædagoger og forældre hinanden for første gang, og et spirende tillidsbånd bliver skabt. Det er ikke bare en gestus – det er en grundsten i den pædagogiske tilgang, hvor tryghed, respekt og ægte nysgerrighed på barnet er i centrum.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum