Lidl Danmark

Lidl donerer overskudsmad til trængte familier og socialt udsatte i julen

Del

For fjerde år i træk donerer dagligvarekæden Lidl mad til den sociale hjælpeorganisation Blå Kors, der uddeler gratis mad til trængte familier og socialt udsatte lillejuleaften.

Udsatte familier og socialt udsatte kan i julen få glæde af overskudsmad fra Lidl.
Udsatte familier og socialt udsatte kan i julen få glæde af overskudsmad fra Lidl.

Dagligvarekæden Lidl og den sociale hjælpeorganisation Blå Kors har siden 2017 samarbejdet om at mindske madspild til fordel for at give en ekstra håndsrækning til familier og socialt udsatte, som ikke har meget at gøre godt med i julen. Og i år er selvfølgelig ingen undtagelse. D. 23. december vil frivillige kunne afhente overskudsmad fra Lidl – lige fra julemad til brød, frugt og sødt, som fordeles gennem Blå Kors’ familienetværk, væresteder og støttetilbud til børn og unge.

”Overskudsmad i julen er virkelig et glædeligt initiativ, som kommer rigtig mange familier og socialt udsatte til gode. Det er mennesker, der er presset på økonomien og har svært ved at overskue, hvordan de skal komme gennem julen og juledagene. Vi sætter stor pris på samarbejdet med Lidl, der er med til at skabe juleglæde for både store og små,” siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark.  

Et af de steder, som glæder sig til at afhente overskudsvarerne, er Familienetværket Horsens, som Blå Kors driver i partnerskab med Horsens Pinsekirke. Her stiller de frivillige maden op lillejuleaften kl. 22:

”Vi har mange taknemmelige familier, der fortæller, at det redder julen for dem. De har også nogle gange deres børn med, selvom det er lidt sent. Familierne gør virkelig noget for at komme og hente maden. De får en pose med mad med hjem til juledagene, og vi ønsker hinanden glædelig jul,” fortæller Mette Hågensen, som er projektleder for Familienetværket Horsens.

 

En ekstra håndsrækning i julen

I Lidl har man de seneste fire år op mod julen doneret overskudsmad fra lukkedagene hen over julen til Blå Kors’ netværk for trængte familier og socialt udsatte:

”I Lidl ser vi det som vores sociale ansvar at give en håndsrækning i form af gratis mad og dagligvarer til nogle af de trængte familier og socialt udsatte i julen. Blå Kors og deres mange frivillige yder en fantastisk indsats baseret på næstekærlighed, og sammen med resten af Lidl ønsker jeg dem alle en glædelig jul,” siger Jens Stratmann, adm. direktør i Lidl.

Udover donation af overskudsmad til Blå Kors donerer medarbejderne i Lidl også julegaver til børnene i Barnets Blå Hus, som er Blå Kors Danmarks støttecentre for børn fra hjem med alkohol- og stofmisbrug:

”Det skaber stor glæde blandt vores medarbejdere igen i år at kunne være med til at opfylde juleønsker fra udsatte børn og unge. Vi har opfyldt 170 julegaveønsker, og jeg glæder mig over, at vi kan gøre en lille forskel og skabe lidt glæde for dem her i juletiden,” afslutter Jens Stratmann.

Blå Kors og Lidl har siden 2017 samarbejdet om at mindske madspild til fordel for udsatte i Danmark.

FAKTA:

Her er en liste over, hvilke Blå Kors-tilbud som skal hente overskudsmad i Lidl d. 23. december:

Jylland:

 •          Familienetværket Esbjerg
 •          Familienetværket Vejle
 •          Familienetværket Horsens
 •          Familienetværket Aalborg Syd-Vest
 •          Familienetværket Vejgaard i Aalborg
 •          Den Blå Sociale Café i Hjørring
 •          Varmestuen i Herning
 •          Barnets Blå Hus i Frederikshavn
 •          Den Blå Oase i Aabenraa

Fyn:

 •          Barnets Blå Hus i Svendborg
 •          Familienetværket Middelfart

Sjælland:

 •          Familienetværket Nykøbing Falster

Bornholm:

 •          Familienetværket Rønne

Kontakter

Billeder

Udsatte familier og socialt udsatte kan i julen få glæde af overskudsmad fra Lidl.
Udsatte familier og socialt udsatte kan i julen få glæde af overskudsmad fra Lidl.
Download

Information om Lidl Danmark

Lidl Danmark
Lidl Danmark
Profilvej 9
6000 Kolding

7635 0000http://www.lidl.dk

I Lidl Danmark står vi for den bedste kvalitet til den bedste pris. Som dagligvarekæde koncentrerer vi os om det væsentlige. Gennem vores effektive processer og det tillidsfulde samarbejde med vores partnere garanterer vi et fremragende forhold mellem kvalitet og pris og et velgennemtænkt vareudbud. Som kunde i Lidl kan du trygt regne med, at vores produkter er friske og af god kvalitet. Vores medarbejdere arbejder hver dag for, at vores kunder nemt og enkelt kan købe ind i vores 138 butikker. 

Du er altid velkommen til at skrive til os på presse@lidl.dk 

Følg pressemeddelelser fra Lidl Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lidl Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum