Furesø Kommune

Let foden fra speederen og lad julefreden sænke sig

Del

Med en ny kampagne vil Furesø Kommune trække julefreden fra de små hjem og ud på vejene. Tag toppen af farten, af musikken og af accelerationen og lad roen sænke sig, lyder budskabet

Naturen er Furesø Kommunes absolutte trækplaster, men oplevelsen bliver udfordret af støjen fra de stigende trafikmængder. Med bilerne følger ikke kun støj fra motorvejen, men også fra vores lokale kørsel, hvor accelerationer og høj musik i bilen kan fylde godt på villavejene. Det skal en ny kampagne nu skabe opmærksomhed omkring.

Kampagnen lander i bybilledet i Furesø i juledagene, og det er helt bevidst, fortæller Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling.

"Om lidt har mange af os fri og tid til at komme lidt ud i lokalområdet. Forhåbentlig kan vi med kampagnen få flere til at reflektere over værdien ved, at vores boligområder ikke bliver så belastede af trafikstøj. Hvis vi kan lette foden fra speederen og køre lidt mindre støjende i juledagene, så kan vi gøre det samme i hverdagen," siger hun.

Kampagnen vil være synlig på kommunens hovedfærdselsårer, men vil også specifikt koncentrere sig om indkørselsvejene til tre boligomåder Langager Allé, Nørrevænget og Regimentsvej, der som forsøg bliver forvandlet til stillezoner.

Her er trafikstøjen blevet kortlagt, og konsulentbureauet WElearn har interviewet en gruppe beboere og en gruppe bilister fra områderne.

Interviewene har givet indsigt i, hvilke barrierer og muligheder der er for at opnå bedre trivsel i kommunen ved at modarbejde støjgener og trafikstøj i de konkrete områder, fortæller Morten Jepsen, centerchef i Furesø Kommunes Center for by og miljø.

"Sammen med bureauet har vi fået en bedre viden om adfærden hos beboere og bilister og den kontekst, den foregår i. Hvorfor er det, du kører stille på din egen vej, men hurtigt på nabovejen, og hvad er det for typer af støj, der generer dig, der bor på vejen. Alt sammen giver vores indsigt i adfærden et bedre billede af, hvordan vi håndterer trafikstøj bedst. Den viden tester vi nu af i kampagnen", siger han.

Kampagnen begynder mandag d. 20 december 2021 og forventes at slutte midt januar. Det overordnede mål er at reducere støjgenerne for beboere i de tre områder udvalgt til tests, samt at skabe opmærksomhed hos områdets bilister om, hvornår deres kørsel støjer.

Samtidig skal kampagnen øge trafiksikkerheden og forbedre fremkommelighed ved at give flere lyst til at cykle i stedet for at køre bil i lokalområdet. 

Det kan du møde i bybilledet: 

  • Stillezoner i udvalgte områder i Furesø Kommune
  • Bannere og skilte i stillezoner, der skal øge opmærksomheden om støjgener
  • Et korps af stilhedsambassadører, der stemmer dørklokker med det formål at informere og inddrage beboere 
  • Foldere med gode råd til at reducere trafikstøj og håndtere støjgener  

Kampagnen bliver løbende evalueret gennem tests, målinger og observationer - både før, under og efter kampagnen.

Nøgleord

Kontakter

Lene Munch-Petersen (A)

Formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling; Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig; Medlem af Udvalg for dagtilbud og familier

Tlf:7216 5660lmp@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum