Turbine Forlaget A/S

Leonard Cohens "Smukke tabere" i nyoversættelse

Del

Smukke tabere er formentlig Leonard Cohens mest læste og fejrede litterære værk. Romanen udkom, før Cohen begyndte sin karriere som sanger og sangskriver, og den dag i dag er den bredt læst i hele verden og betragtes som den første egentlige post-moderne roman i canadisk litteratur. Smukke tabere mimer den mørke poesi og tørre humor i Cohens tidsløse sangtekster om tab, kærlighed, sex og religion.

Den nyoversatte udgave af Leonard Cohens "Smukke tabere" har forord af Katinka Bjerregaard.
Den nyoversatte udgave af Leonard Cohens "Smukke tabere" har forord af Katinka Bjerregaard.

Omdrejningspunktet for Smukke tabere, er de tre hovedpersoners intrikate kærligheds- og elskovstrekant samt deres særdeles fejlbarlige personligheder. Den navnløse hovedperson, hans kone Edith og deres mystiske ven og mentor ’F’ deler en stor fascination og erotisk lyst rettet mod Catherine Tekakwitha, en helgen, som var en del af mohawk-stammen. Deres fælles fantasier om hende udbygges hurtigt, men den komplekse trekant smadres, da Edith og ’F’ dør i starten af romanen, og hovedpersonen tvinges til at konfrontere sit eget syn på smerte, kærlighed, troskab og lidenskab i en stribe erotiske flashbacks.

”Catherine Tekakwitha, hvem er du? Er du (1656-1680)? Er det nok? Er du den hellige Irokeserjomfru? Er du liljen ved Mohawk-flodens bredder? Må jeg elske dig på min egen måde?” (Citat fra bogen)

Leonard Cohen blev født i 1934 i Westmount, Canada. Han er en af det tyvende århundredes mest populære sangere og musikere, og hans digte og romaner er oversat til mere end 25 sprog. Han døde i 2016.

Den danske oversættelse er forsynet med et forord af musiker og sangskriver, Katinka Bjerregaard, der fik taget sin poetisk mødom, da hun som 17-årig for alvor begyndte at lytte til Cohens tekster, der udgjorde lydtapetet i hendes barndomshjem. Mødet med Cohens poesi lærte hende, at ordene godt kan stå i verden af sig selv.

Fakta om bogen:

Titel: Smukke tabere
Forfatter: Leonard Cohen
Forord: Katinka Bjerregaard
Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740674101
Sidetal: 335
Vejl. pris: 229,95 kr.
Udgivelsesdato: 25. februar 2022

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Den nyoversatte udgave af Leonard Cohens "Smukke tabere" har forord af Katinka Bjerregaard.
Den nyoversatte udgave af Leonard Cohens "Smukke tabere" har forord af Katinka Bjerregaard.
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Martin Glaz Serups forfatterjubilæum fejres med genudgivelse20.5.2022 11:08:41 CEST | Pressemeddelelse

I anledning af Martin Glaz Serups 20 års jubilæum som forfatter genudgiver Turbine langdigtet Marken i en helt ny udgave. Digtet, som forfatteren selv har kaldt “hele middelklassens selvbiografi i den vestlige verden”, udkom første gang i 2010. Siden er bogen udkommet i USA, Tyskland, Mexico, Sverige, Finland, Grækenland og er under udgivelse i Nordmakedonien og Cuba. På trods af flere optryk har den længe været uopdrivelig, men nu er Marken her igen.

Søren R. Fauth skriver om familieliv i svære perioder og forsøget på at finde ind til en ny kærlighed19.5.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I "Digt om døden" fra 2018 skrev Søren R. Fauth om en far, som ikke længere kunne gå, ikke længere tage var på sig selv, og om en bror, der mister sin søster til kræft. I "Moloch" fra 2020 om en familie, der styrter sammen i utroskab, skam og voldsfantasier. Og i sin nye bog "En rejse til mørkets begyndelse" skriver han om en mor, der må udholde så meget, om at sidde tilbage i de rygende ruiner og om kærligheden, der ikke altid kan reddes eller redde en.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum