Akutbolig.dk

Lejeboligmarkedet 2019 - Her i Region Syddanmark var lejeboliger dyrest og billigst:

Del

Fra 53 kroner til 94 kroner pr. kvadratmeter - så stor var spændet i kvadratmeterprisen for en lejebolig i Region Syddanmark i 2019. Dét svarer til, at en lejebolig på 80 kvm. kostede 3.280 kr. mere i Odense, end i Tønder, der var henholdsvis Region Syddanmarks dyreste og billigste kommune i 2019. Dét viser en ny rapport, udgivet af Akutbolig.dk

I Akutbolig.dk's nye rapport kan man se, hvad den gennemsnitlige kvadratmeterpris for lejeboliger var i 2019 på både kommune-, region- og landsbasis.

Se rapporten og din kommune og regions placering her. 

Den næstbilligste region

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 72 kroner, viser det sig, at Region Syddanmark var den 2. billigste region på lejeboligmarkedet i 2019, samt at kvadratmeterprisen var 21 % mindre end landsgennemsnittet på 91 kroner pr. kvadratmeter. Den billigste region var Region Nordjylland med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på kun 66 kroner. 

Danmarks billigste kommune

Selvom Region Nordjylland var den billigste region på lejeboligmarkedet i 2019, er det ikke i Region Nordjylland, at man finder landets billigste kommune. Det gør man i Region Syddanmark. Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 53 kroner var Tønder kommune nemlig ikke kun regionens billigste, men også landets billigste i 2019. 

Odense på plads 39 

Selvom Odense er én af landets største byer og havde regionens dyreste gennemsnitlige kvadratmeterpris i 2019, er der på landsplan langt fra Odense til toppen. Odense placerer sig med en kvadratmeterpris på 94 kroner kun 4 % fra landsgennemsnittet og er helt nede på plads 39 over landets dyreste kommuner, målt på den gennemsnitlige kvadratmeterpris.

Klik på en kommune for at se den gennemsnitlige kvadratmeterpris for kommunen, samt hvor meget højere eller lavere prisen er sammenlignet med regions- og landsgennemsnittet.

Om undersøgelsen

Akutbolig.dk har beregnet den gennemsnitlige kvadratmeterpris på lejeboliger i Danmarks 98 kommuner. Undersøgelsen er baseret på data om 55.971 lejeboliger, der har været annonceret ledige på Akutbolig.dk i løbet af 2019. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for hver kommune er sammenlignet med den gennemsnitlige kvadratmeterpris for regionerne og hele Danmark. Kommunerne med begrænset data er udeladt af undersøgelsen. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Akutbolig.dk

Akutbolig.dk
Akutbolig.dk
Vestergade 48H, 2.
8000 Aarhus

https://www.akutbolig.dk/

Akutbolig.dk blev lanceret i 2011 og er i dag en af landets største boligportaler for ledige lejeboliger. Akutbolig.dk er det sted, hvor danskerne går hen for at finde hjem, uanset om de søger i nord, syd, øst eller vest. På Akutbolig.dk annonceres dagligt nye ledige lejeboliger på tværs af landet fra en lang række af udlejere - både private og professionelle, store og små udlejere. 

Følg pressemeddelelser fra Akutbolig.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akutbolig.dk