Billund Kommune

Legetænketank besøger Billund for at se på Playful Working

Del

Det er folk, der arbejder professionelt med leg, som onsdag den 24. august besøger Billund Kommune for at høre mere om kommunens tiltag Playful Working.

Billund Kommune får onsdag den 24. august besøg af medlemmer fra Den Danske Legetænketank. Tænketanken kommer for at se og høre om kommunens erfaringer fra tiltaget Playful Working.

I tiltaget eksperimenterer kommunens ansatte med en legende tilgang til arbejdsopgaver med det formål at finde bedre løsninger til glæde for borgerne og skabe øget trivsel og arbejdsglæde for medarbejderne.

”Vi er stolte over, at Den Danske Legetænketank vil besøge os og tale med os om leg i en professionel sammenhæng. Vi er selv godt i gang med at undersøge en legende tilgang til vores arbejde i Playful Working, så vi ser frem til besøget og til nogle inspirerende og legende snakke,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Den Danske Legetænketank arbejder blandt andet med at udbrede en større forståelse af legens muligheder, og medlemmerne består af en række mennesker med professionel interesse i leg. Temaet for besøget er leg i organisationer.

En legende tilgang til arbejdet

Billund Kommune har visionen om Børnenes Hovedstad, der blandt andet handler om at skabe læring gennem leg. Derfor har kommunen allerede gang i tiltagene ”Playful Learning” og ”En Legende Tilgang”, som handler om at få legende elementer ind i folkeskoler og dagtilbud for at fremme børnenes læring.

I Playful Working undersøger kommunen, hvordan leg kan oversættes til de voksnes rækker og bidrage til udvikling, kreativitet og arbejdsglæde for medarbejderne.

Det handler om, hvordan medarbejderne oplever at begejstres af deres arbejde, hvornår de kan eksperimentere med nye løsninger, hvor de oplever at arbejdet er meningsfuldt, og hvornår medarbejderne er aktivt deltagende og socialt involveret, som også er de fem kendetegn ved en god leg.

”Det drejer sig om at skabe et udviklende og spændende arbejdsmiljø for den enkelte medarbejder, og legens egenskaber er gode pejlemærker for det,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

De første tidlige erfaringer fra Playful Working viser, at det blandt andet har haft en stor rolle i rekruttering af nye medarbejdere, og arbejdet med de nyeste trivselsmålinger for kommunens ansatte er også blevet grebet an på en legende måde.

Faktaboks:

Børnenes Hovedstad er en vision, hvor Billund Kommune i samarbejde med LEGO Koncernen arbejder for at gøre Billund til det bedste sted i verden for børn og børnefamilier samt et videncenter for børns leg og læring. Billund Kommunes arbejde for og med børn har betydet, at kommunen har opnået UNICEF’s anerkendelse som landets første og eneste Børnevenlige By og Kommune.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum