Næstved Kommune

Leg med Næssi i efterårsferien

Del

Tirsdag den 13. oktober kan børnefamilier i Næstved gå på opdagelse i kulturens forunderlige verden. Kom og oplev en sprudlende jazzkoncert i børnehøjde, teaterforestillingen ”Næssi finder hjem” og en kreativ workshop, hvor man kan bygge sin helt egen Næssi-maske.

Endnu en staycation ferie venter forude, og hvad er bedre end at hygge sig lidt med sin gode grønne ven, Næssi? D. 13. oktober fra kl. 10.00-14.00 inviterer Børnekulturhuset til kulturelle aktiviteter for hele familien med Næssi i hovedrollen.

- Vi følger naturligvis alle retningslinjer vedr. Corona og inviterer til en hyggelige familiedag i trygge rammer, udtaler børnekulturkonsulent Katrine Gjesing og fortsætter: Familiedagen i vinterferien var et stort tilløbsstykke. Når vi denne gang afholder ”Leg med Næssi i efterårsferien” skal alle, både børn og voksne, bestille billet. På den måde er vi sikre på at kunne håndtere publikum korrekt i forhold til de gældende retningslinjer.

Næssi i mini-format
Hele to gange i løbet af familiedagen den 13. oktober kan de mindste opleve teaterforestillingen ”Næssi finder hjem” af Teatret Aspendos. Her møder publikum ikke Næssi i fuld figur men som hånddukke i 1 meters højde. Scenen er sat hos den sure konge i landet Eventyrien, hvor Næssi er vagtdrage. Men Næssi dur ikke til jobbet og flyver væk fra slottet i håb om at finde et nyt sted, hvor han kan slå sig ned. Da han pludselig får øje på en by, der ligner omridset af ham selv, får han lyst til at lande på byens bakketop. Her møder han Ulla Abdulla og en rar borgmester. Mon Næssi har fundet sit nye hjem?

Lækker jazz og sjove Næssi-masker
Der er lagt i kakkelovnen til en familiekoncert ud over det sædvanlige når ”Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband” lægger vejen forbi Musikstalden på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Her kan børnefamilier glæde sig til at komme ind i bandets rytmiske univers fuld af trommehistorier, skæg og ballade. Hvor kommer trommerne fra? Og hvad er det der jazz? Og hvilke musikalske bånd er der mellem Afrikas savanne og New Yorks asfaltjungle? Alle børn får en lille gave fra Næssi med sig hjem efter koncerten.

Sidst men ikke mindst åbner Børnekulturhuset dørene til en kreativ workshop for et begrænset antal deltagere. Her kan børn og voksne lave deres helt egne Næssi-masker under kyndig vejledning af underviserne Mette Westergaard og Jane Sommer. Der skal både klippes, klistres og klipses og efter en lille times tid, er Næssi-masken færdig og klar til mange timers leg.

Billetter til alle tre typer arrangementer finder man på www.naessi.dk/boernefamilier/
_____________________________________________________________________

Teaterforestillingen ”Næssi finder hjem” for de 2-6-årige spiller d. 13. oktober kl. 10.00 og igen kl. 11.15 i Teatersalen på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Billetter koster 50 kr. Både børn og voksne skal have billet.

Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband spiller for børn fra 4 år og op d. 13. oktober kl. 12.00 i Musikstalden på Grønnegades Kaserne Kulturcenter. Billetter koster 50 kr. Både børn og voksne skal have billet. Koncerten præsenteres i samarbejde med LMS – Levende Musik i Skolen

Workshoppen ”Lav din egen Næssi-maske” afholdes for børn på 3 år og op i Børnekulturhuset på Grønnegades Kaserne Kulturcenter kl. 10.00, 11.30 og 13.00. Billetter koster 20 kr. Både børn og voksne skal have billet.

Nøgleord

Kontakter

Børnekulturkonsulent Katrine Gjesing
Tlf. 2021 1566
kjges@naestved.dk

Billeder

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Sprogcenter med tæt forbindelse til virksomheder8.1.2021 17:33:49 CETPressemeddelelse

Udlændinge i Næstved som lærer dansk har siden 1. januar 2021 været elever på Sprogcenter Næstved. Kommune har nemlig hjemtaget driften af sprogcentret, som dog stadig har adresse på Kasernevej 20 og samme medarbejdere. En af de helt store fordele ved hjemtagelsen er, at det nu bliver muligt at knytte virksomheder og kursister tættere sammen kva Center for Arbejdsmarkeds relationer. Det kan fx betyde, at efterspørges der medarbejder i én branche, ja så kan man tilrettelægge en del af undervisningen, så man øver det pågældende fagsprog.

Babysut, der måler temperatur, klar til online landsfinale i opfinderkonkurrencen Edison18.11.2020 21:18:53 CETPressemeddelelse

66 elever fra 6. og 7. klasse i Næstved sidder klar til at præsentere deres nytænkende ideer til en bedre hverdag i fremtiden. I alt 15 grupper får chancen for at møde dommere ved Danish Entreprenurship Festival, som i år foregår virtuelt torsdag 19. november. Ideerne spænder bredt, og det bliver spændende at se, om det bliver vindmøllerne med solceller, eller pantsystemet til poser, der giver babysutten kamp til stregen i kapløbet om årets bedste idé.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum