Billund Kommune

Lederen er fundet til det nye Unge- og Kulturhus

Del

Det bliver Mathilde Hansen, som fra 15. december bliver leder af det nye Unge- og Kulturhus i Grindsted.

Lederen af det nye Unge- og Kulturhus i Grindsted starter den 15. december. Det bliver Mathilde Hansen, som kommer fra en stilling som udviklingskonsulent i Aarhus Kommune. Hun har en uddannelse i oplevelsesøkonomi fra Aarhus Universitet, og hendes erhvervserfaring kredser sig om mennesker og kultur. 

Da huset er helt nyt, vil Mathildes opgaver i starten i høj grad være at få input fra de unge, foreningerne og institutionerne. Hun kommer til at stå i spidsen for at opbygge det nye samlingssted for unge i Billund Kommune, hvor hun blandt andet skal sparre med brugerne og skabe løsninger sammen med dem. Det bliver også Mathildes opgave at finde ud af, hvilke kulturtilbud der skal være for borgerne.

”Jeg glæder mig enormt meget til, at vi sammen skal få Unge- og Kulturhuset skudt i gang. Det er et ambitiøst og spændende projekt, hvor spirende kulturskabere kan prøve kræfter af. Jeg er spændt på, hvad vi finder på med og for hinanden,” siger kommende leder af Unge- og Kulturhuset Mathilde Hansen.

30-årige Mathilde Hansen bor i Aarhus. I sin fritid er hun både ved at opstarte en lysfestival, hvor hun er ansvarlig for at få de sociale aktører på banen, og frivillig koncertafvikler på et spillested.

Med og for brugerne

Billund Kommune er hjemsted for Børnenes Hovedstad, og det indebærer, at kommunen lader sig inspirere af børns legende tilgang i sine projekter. 

”Det betyder for eksempel, at det er ekstra vigtigt for os at inddrage borgerne og være eksperimenterende. Her passer Mathildes erfaring med både samskabelse, kulturelle arrangementer og pædagogik enormt godt ind. For vi vil skabe et hus med og for brugerne af huset,” siger Områdechef for Kultur og Fritid i Billund Kommune Rasmus Kaufmann.

Brugerne af huset er så småt begyndt at flytte ind, og aktiviteterne starter lige så stille op i takt med at huset bliver indrettet. Det blev markeret med en lille indvielse fredag den 5. november for inviterede gæster. Til foråret holder huset en stor åbningsfest, hvor alle er velkomne. Efter festen åbner huset fuldt for offentligheden.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Billeder

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Frivilligrådets ”Tour de lokalsamfund” har været en succes11.11.2021 16:43:39 CET | Pressemeddelelse

Frivilligrådet og Frivilligcenter Billund har i efteråret 2021 været på tourné rundt i Billund Kommune for at besøge sociale frivillige og foreninger i kommunens mindre lokalsamfund. Målet har været at alle deltagere skulle blive klogere på hinanden og hvordan der arbejdes frivilligt socialt rundt i kommunen samt at få viderebragt viden om Frivilligrådets og Frivilligcenter Billunds funktioner ud til de frivillige – og det lykkedes.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum