Lederne

Ledere har fået pæn stigning i reallønnen

Del

Ledernes nye lønstatistik viser, at de privatansatte ledere har fået 2,6 procent mere i løn det seneste år. Det betyder, at reallønnen er forbedret med 2,1 procent. Ledernes formand, Svend Askær, glæder sig over, at medlemmerne har fået fornuftige lønstigninger.

Svend Askær, formand for Lederne
Svend Askær, formand for Lederne

De privatansatte ledere tjente i gennemsnit 59.865 kroner inklusive pension i september 2019. Det er en lønstigning på 2,6 procent siden september 2018, viser den nye lønstatistik fra Lederne. Det giver en solid stigning i reallønnen på 2,1 procent, da forbrugerpriserne kun er steget en halv procent det seneste år. Lønstigningen er dog lidt lavere end året før, hvor ledernes løn steg 2,9 procent.

Ledernes lønstigning er en anelse højere end den generelle lønstigning for lønmodtagerne det seneste år. Den var på 2,5 procent, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

- Jeg er meget tilfreds med, at vores medlemmer har fået pæne lønstigninger i det seneste år, som forbedrer reallønnen. Lederne spiller en nøglerolle i de danske virksomheder, og det skal naturligvis belønnes. Lønstigningen er ganske vist ikke helt så høj som året før, men det var også den højeste stigning i årevis. Jeg ser de nye tal som en naturlig afmatning oven på en meget højtflyvende periode, siger Svend Askær.

Faglærte ledere har fået størst lønstigning

Næsten 11.000 privatansatte ledere indgår i Ledernes lønstatistik, som er indsamlet af analyseinstituttet YouGov. Ikke overraskende tjener toplederne mere end ledere på lavere niveauer. Toplederne har en gennemsnitsløn på 95.899 kroner, men det er dog den ledelsesgruppe, hvor lønstigningen har været lavest i det seneste år. Hvis man kigger på uddannelsesniveau, tjener lederne mere, jo højere uddannelse de har. Men det er til gengæld lederne med en erhvervsuddannelse, hvis løn er steget mest det seneste år.

- Den højere lønstigning til de faglærte ledere handler formentlig om, at faglærte generelt er en meget efterspurgt vare på de danske virksomheder i disse år. Og det smitter helt naturligt af på de ledere, som selv er faglærte, og som der typisk også er meget rift om, siger Svend Askær.

Kontakter

Billeder

Svend Askær, formand for Lederne
Svend Askær, formand for Lederne
Download

Information om Lederne

Lederne
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum