Ledere er parate til at hyre ukrainere, også selvom de kun kan ukrainsk

Del

Tre ud af ti ledere har allerede besluttet at ansætte ukrainske flygtninge eller overvejer at gøre det. Knap hver 10. er parat til at ansætte ukrainere, der kun kan ukrainsk, viser en helt ny survey fra Lederne

Det er glædeligt, at så mange erhvervsledere er parate til at ansætte ukrainske flygtninge, lyder det fra Ledernes administrerende direktør, Bodil Nordestgaard Ismiris, i en kommentar til surveyen, som 789 privatansatte ledere har deltaget i hen over perioden 28. marts-1. april.

- Syv ud af ti ledere svarer, at de er drevet af både et ønske om at hjælpe ukrainerne og at løse udfordringen med mangel på arbejdskraft. Uanset hvad, så er det vigtigt, at behandlingstiden for opholdstilladelser speedes op, så de ukrainske flygtninge kommer i job hurtigt, siger Bodil Nordestgaard Ismiris.

Af surveyen fra Lederne fremgår det, at knap ni procent af lederne er parate til at ansætte flygtninge, også selvom de kun kan ukrainsk. De ledere lægger dog vægt på, at ukrainerne skal lære dansk sideløbende med, at de arbejder.

- Danskundervisning kan fint kombineres med ansættelse på en virksomhed, hvis virksomheden selv får mulighed for at organisere og etablere danskundervisning på arbejdspladsen med midler, der følger den enkelte flygtning, forklarer Bodil Nordestgaard Ismiris.

Tre ud af fire ledere svarer, at de er parate til at ansætte ukrainere, der kan engelsk men ikke dansk.

- Når så mange erhvervsledere er parate til at ansætte de engelsktalende ukrainere, er der ingen grund til at trække dem igennem et lægerevarende danskundervisningsforløb. Her og nu gælder det om at få dem hurtigt ud på virksomhederne, og så kan de lære dansk senere, hvis der er behov for det. For de flygtninge, der er ivrige efter at komme i arbejde, er det langt den bedste løsning, siger Ledernes administrerende direktør.

Kontakter

Information om Lederne

Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S

3283 3283https://www.lederne.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lederne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lederne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum