LD Fonde

Lars Mayland Nielsen bliver direktør i LD Fonde

Del

Lars Mayland Nielsen tiltræder 1. august 2022 som ny direktør i LD Fonde og overtager dermed ansvaret for at forvalte en formue på 50 mia. kr. Lars Mayland Nielsen sidder i dag som chef for Bank og Marked i Nationalbanken.

Lars Mayland Nielsen. Foto: Danmarks Nationalbank
Lars Mayland Nielsen. Foto: Danmarks Nationalbank

Lars Mayland Nielsen har mange års erfaring fra Nationalbanken, hvor han har varetaget ledelsesopgaver på topniveau inden for flere forretningsområder de seneste 20 år – dog med et enkelt års afbræk til The World Bank i Washington D.C.

”Jeg er glad og stolt over den tillid, som LD Fondes bestyrelse viser mig, og jeg ser meget frem til at løfte den betroede og vigtige opgave med at forvalte Lønmodtagernes Dyrtidsmidler og Lønmodtagernes Feriemidler på en ansvarlig og bæredygtig måde sammen med de dygtige medarbejdere i LD Fonde”, udtaler Lars Mayland Nielsen og tilføjer:

”Jeg glæder mig til at bruge min erfaring og indsigt i kapitalmarkeder og pengepolitik fra bl.a. Nationalbanken i den nye ledelsesopgave for LD Fonde.”

Formand for LD Fondes bestyrelse, Lizette Risgaard, udtaler:

”Det er meget tilfredsstillende, at vi kan ansætte Lars Mayland Nielsen som ny direktør for LD Fonde. Hans ledelseserfaring og indsigt fra Nationalbanken er en helt rigtig baggrund for at lede og udvikle LD Fonde til gavn for de mange danskere med opsparede feriemidler eller dyrtidsmidler. Bestyrelsen ser frem til et godt og inspirerede samarbejde.”

Ny vicedirektør hentes internt

Charlotte Mark tiltræder samtidig som vicedirektør for LD Fonde. Charlotte Mark er i dag finansdirektør i LD Fonde og kommer i den nye rolle som vicedirektør fortsat til også at have ansvaret for investering og økonomi.

"Jeg ser meget frem til at samarbejde med Lars Mayland Nielsen om at løfte de mange spændende opgaver, som LD Fonde står over for – fx inden for aktivt ejerskab,” udtaler Charlotte Mark.

Lizette Risgaard udtaler:

”Vi er glade for at styrke direktionen i LD Fonde yderligere med Charlotte Mark som vicedirektør. Vi har allerede et meget tilfredsstillende samarbejde med Charlotte, som vi ser frem til at fortsætte. Med både Lars Mayland Nielsen og Charlotte Mark i spidsen for LD Fonde ser vi en stærk og yderst kompetent direktion.”

Lars Mayland Nielsen overtager direktørstolen efter Dorrit Vanglo, som har ønsket at fratræde for at bruge kræfterne på bestyrelsesarbejde.

LD Fonde forvalter en formue på 50 mia. kr., som omfatter formuen i Lønmodtagernes Feriemidler og Lønmodtagernes Dyrtidsmidler.

Info

Lars Mayland Nielsen
Lars Mayland Nielsen er 45 år. Han er uddannet økonom fra Århus Universitet og har en Master of Science (MSc) fra UNSW. Foruden ansættelsen i Nationalbanken har han tidligere været ansat som senior gældsspecialist i The World Bank i Washington D.C.

Lars Mayland Nielsen på Linkedin
Charlotte Mark på Linkedin

Læs mere om LD Fonde på ld.dk

Yderligere information

  • Lizette Risgaard på telefon 35 24 61 05 eller mail LRI@fho.dk
  • Lars Mayland Nielsen på telefon 29 82 93 91 eller mail lmn@nationalbanken.dk
  • Charlotte Mark på telefon 40 13 66 29 eller mail acm@ld.dk

Billeder

Lars Mayland Nielsen. Foto: Danmarks Nationalbank
Lars Mayland Nielsen. Foto: Danmarks Nationalbank
Download
Lars Mayland Nielsen. Foto: Danmarks Nationalbank
Lars Mayland Nielsen. Foto: Danmarks Nationalbank
Download
Charlotte Mark. Foto: Henrik Brus
Charlotte Mark. Foto: Henrik Brus
Download

Information om LD Fonde

LD Fonde
LD Fonde
Dirch Passers Allé 27, 2.
2000 Frederiksberg

33 36 89 00https://www.ld.dk/

LD Fonde har ansvaret for både Lønmodtagernes Feriemidler og Lønmodtagernes Dyrtidsmidler. To fonde under samme juridiske enhed og den samme organisation bag

Følg pressemeddelelser fra LD Fonde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LD Fonde

For 900.000 lønmodtagere er værdien af indefrosne feriemidler øget med 2,4 % i første halvår 202114.7.2021 14:32:14 CEST | Pressemeddelelse

I disse dage får 900.000 lønmodtagere brev om tilgodehavende feriemidler, som de har ladet stå som en fortsættende pensionsopsparing. De vil kunne se, at værdien af feriemidlerne er øget med et nettoafkast på 2,4 % i forhold til de optjente feriemidler. Ca. 30 % af lønmodtagerne har ladet alle eller nogle af feriepengene fra overgangsåret til ny ferielov blive stående som en fortsættende opsparing. Det er væsentligt flere end tidligere forventet. De øvrige ca. 70 % har trukket midlerne ud som en førtidig udbetaling. Den samlede formue i feriemiddelfonden udgør 22,4 mia. kr. pr. 30. juni 2021. Ca. 37,5 % af feriemidlerne er på nuværende tidspunkt indbetalt til fonden, mens resten er placeret hos arbejdsgiverne. Der kommer løbende indbetalinger i takt med, at arbejdsgiverne får vurderet deres behov for at beholde feriemidlerne som likviditet i virksomhederne. Det er ikke gratis for arbejdsgiverne at beholde feriemidlerne som likviditet, da de skal betale en rente svarende til lønudviklin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum