Anima

Landsdækkende cafékæde dropper turbokylling

Del

Succesrig cafékæde investerer i dyrevelfærd og udfaser kontroversiel kylling. Dyreværnsorganisation roser beslutningen og peger på et systemskifte i restaurationsbranchen.

Fremover vil det være fortid med turbokylling på tallerkenen i Vivaldi. Den succesrige cafékæde, der åbnede sin første café tilbage i 1999, og i dag har 19 caféer landet over, har nemlig valgt at fjerne den omdiskuterede kylling fra menuen. Samtidig sætter kæden krav om bedre plads og naturligt lys til kyllingerne. 

Vivaldi har valgt at tilslutte sig den internationalt anerkendte standard European Chicken Commitment (ECC). Det sker gennem en trinvis indfasning, hvor første skridt bliver at få 1-statsligt dyrevelfærdshjerte i 2020 og 2021 og dermed farvel til hurtigtvoksende kyllinger. Ved udgangen af 2022 skal kyllingerne have 2-statslige dyrevelfærdshjerter og fuld ECC-tilslutning, hvilket blandt andet garanterer mere plads.

Systemskifte i restaurationsbranchen
Skiftet væk fra den kontroversielle turbokylling sker i kølvandet på, at flere større kæder har valgt at skifte kurs på kyllingefronten. I løbet af 2020 har kæder som 7-Eleven, Halifax og Espresso House fremlagt planer for udfasning af den kritiserede, hurtigtvoksende kylling. Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef i Anima, mener, at det er tegn på nye tider i café- og restaurationsbranchen:

“Der er kommet tilstrækkelig med information frem om turbokyllingen til, at vi nu ser mange store spillere rykke på sig. Det beretter om et decideret systemskifte i den danske restaurationsbranche, hvor kyllingernes velfærd prioriteres. Vivaldi skal have ros for at være en del af denne bevægelse,” siger Thorbjørn Schiønning og tilføjer: “Når en kæde af Vivaldis størrelse træffer sådan en beslutning, vil det typisk have indflydelse på 100-200 tusinde kyllinger om året.”

Turbokylling er et andet navn for hurtigtvoksende kylling, hvor den mest brugte i Danmark er Ross 308. Den vokser fra 50 g til lidt over to kg på 35 dage. Den hurtige vækst giver stærkt øget risiko for gangproblemer, besværet vejrtræknings og organfejl. 

Baggrund

Vivaldis plan:

- 1-statsligt dyrevelfærdshjerte i 2020 og 2021. 

- 2-statslige dyrevelfærdshjerter og fuld ECC-tilslutning ved udgangen af 2022.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Anima

Anima
Anima
Tornebuskegade 7, 1. sal
1131 København K

35 10 70 70https://anima.dk/

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

Ny kattelovgivning skal nedbringe antallet af ejerløse katte22.6.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I 13 år er udviklingen i antallet af katte, der dumpes på gaden eller ved internater, gået den forkerte vej. Nu har Folketinget ændret i lovgivningen, og fra den 1. juli skal katteejere have mærket og registreret deres kat, hvis de ikke vil risikere at miste det juridiske ejerskab over den. Organisationen Inges Kattehjem glæder sig over lovændringen og kan allerede nu mærke en positiv effekt af de nye regler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum