Landdistrikternes Fællesråd

Landsbytopmøde sætter fokus på grøn omstilling på landet

Del

Den grønne omstilling indeholder et stort potentiale for lokal udvikling. Derfor samler Landdistrikternes Fællesråd landsbyer, erhvervsminister og kommuner til et topmøde om, hvordan landsbyerne kan udvikle sig i en bæredygtig retning.

Landdistrikternes Fællesråd samler landsbyer og andre aktører til Landsbytopmøde 2020 om den bæredygtige udvikling på landet.
Landdistrikternes Fællesråd samler landsbyer og andre aktører til Landsbytopmøde 2020 om den bæredygtige udvikling på landet.

Rundt om i de danske landdistrikter er både ildsjæle og lokale organiseringer mange steder klar til at tage ansvar, se muligheder og levere lokale løsninger på den grønne omstilling. 

Med afsæt i de politiske sigtelinjer inden for klima og bæredygtighed sætter Landdistrikternes Fællesråd fokus på, hvordan landsbyerne kan bidrage til en bæredygtig grøn omstilling og samtidig skabe lokal udvikling og gode forudsætninger for bosætning og arbejdspladser.

Derfor inviterer fællesrådet de danske landsbyer, herunder lokalråd, borgerforeninger og landsbylaug, til Landsbytopmøde 2020: 

  • Mandag den 21. september 2020 kl. 17.15 - 21.00 på Økologiens Have, Rørthvej 132, 8300 Odder. 

Det er gratis at deltage i Landsbytopmødet, men det kræver tilmelding via billetlink inden fredag den 18. september, kl. 12.00. Tilmelding kan ske her. På grund af den generelle situation med COVID-19 følges myndighedernes anvisninger og restriktioner i forhold til deltagerantal mv. 

Formålet med arrangementet er at skabe debat, nytænkning og løsningsforslag til en bæredygtig grøn omstilling i landsbyerne. Hvad skal der til for at landsbyer bliver bæredygtige, og hvordan kan lokale løsninger give svar på globale udfordringer? Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive debatteret.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) deltager i Landsbytopmødet med oplæg om regeringens landdistriktspolitik. 

Derudover vil to landsbyer komme med konkrete perspektiver på, hvordan den grønne udvikling kan boostes på landet. Det drejer sig om landsbyen Torup i Halsnæs Kommune og landsbyen Asaa i Brønderslev Kommune.

Torup blev Årets Landsby 2019, hvor temaet var bæredygtighed. Landsbyen har bl.a. erfaring med delebiler, egen spildevandsrensning og en økologisk bydel. Landsbyen skal udvides med ny bydel, Hvidelandet, som vil skabe moderne rammer for livet på landet, herunder et socialt, økonomisk og økologisk bæredygtigt liv. Landsbyens lokalråd har desuden etableret sin egen jordfond, der sælger byggemodnet jord til boliger og erhverv.

I Asaa har man installeret solceller, ligesom der er opsat fem vindmøller. Den ene er en andelsmølle. Landsbyen afholder en årlig byforskønnelsesdag, hvor frivillige kræfter forskønner byen. Der bliver arbejdet med bæredygtige økonomiske løsninger bl.a. folkeaktier, ligesom byen både har en årlig havnefestival og hestevæddeløb. 

Food Organisation of Denmark leverer middag af lokale råvarer. 

Nøgleord

Kontakter

Eva Østergaard, kommunikations- og presseansvarlig i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

Billeder

Landdistrikternes Fællesråd samler landsbyer og andre aktører til Landsbytopmøde 2020 om den bæredygtige udvikling på landet.
Landdistrikternes Fællesråd samler landsbyer og andre aktører til Landsbytopmøde 2020 om den bæredygtige udvikling på landet.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner og fire regioner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum