Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter roser S-forslag: En hjælpende hånd til erhvervsdrivende

Del

Med to gode forslag vil Socialdemokratiet give krisehjælp til landsbyernes små erhvervsdrivende. Det er en hjælpende hånd, som på kort sigt vil gøre en forskel lokalt, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Op til 100.000 kr. i tilskud til at afbøde store energiregninger eller til små energieffektiviseringer samt udskydelse af betalingsfrister for moms, coronagæld og skatter. Sådan lyder de to forslag til krisehjælp, som Socialdemokratiet lancerer i dagens Jyllands-Posten. 

Der er ros til forslagene fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

- Købmænd, bagerforretninger og andre små erhvervsdrivende i landdistrikterne står midt i en akut krise. Flere har allerede drejet nøglen om, mens andre er på randen af konkurs. Derfor er det positivt, at Socialdemokratiet med forslagene lægger op til handling nu og her. Det er der brug for, siger han.

Landdistrikternes Fællesråd har tidligere på måneden fremlagt en energiredningspakke, hvori der blandt andet indgår forslag om at yde tilskud til energirenoveringer til dagligvarebutikker og erhvervsbygninger, ligesom organisationen efterfølgende har foreslået udskydelse af betaling af coronalån samt moms og skatter generelt

Derfor glæder Steffen Damsgaard sig over, at Socialdemokratiets forslag rummer nogle af de samme elementer.

- Forslagene vækker i den grad genklang hos os, og det er vi rigtig tilfredse med. Socialdemokratiet foreslår en hjælpende hånd, som hvis den gennemføres, vil gøre en mærkbar forskel lokalt. Forhåbentlig vil det på den korte bane medvirke til at redde flere lokale erhvervsdrivende fra konkurser, siger han og tilføjer:

- Når det er sagt, så gør de to forslag det ikke alene. Den nuværende situation i landdistrikterne er meget, meget alvorlig. Der er behov for, at man fra politisk hold følger udviklingen nøje og er parat til at følge op med yderligere inititiver for at holde hånden under væsentlige arbejdspladser i landdistrikterne. Tøves der for længe, frygter jeg, at vi kommer til at se et meget anderledes landdistriktsdanmark, når foråret kommer.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner og fire regioner, der tilsammen repræsenterer over 4 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum