Haderslev Kommune

Landdistrikter har i stor stil bidraget til kommuneplanen

Del

Haderslev Kommune skal have en ny kommuneplan, og et af de helt centrale emner i planen er landsbyerne, deres afgrænsning og deres potentialer, og hvad de skal kunne i fremtiden. Derfor har alle landdistrikter været inviteret til dialog om den nye kommuneplan.

29 landdistrikter findes der i Haderslev Kommune – fra Enderupskov i vest til Aarø i øst. Og rigtig mange af dem har bidraget til den kommuneplan, der netop har været i høring i Haderslev Kommune.

”Det glæder mig rigtig meget, at så mange landdistrikter har taget sig tid til at gå i dialog med os om, hvilket potentialer der er i netop deres område fremover. Det giver os mulighed for at lave en fokuseret kommuneplan, der tager højde for de udviklingspotentialer, der er i de enkelte landdistrikter”, siger Bent Kloster, der er formand for Landdistriktsudvalget i Haderslev Kommune.

De 29 landdistrikter indbefatter 55 landsbyer i kommunen, hvor de 30 af dem har været repræsenteret på møder med politikere fra Landdistriktsudvalget og embedsfolk fra Haderslev Kommune, hvor man har set på landsbyafgrænsninger og potentialer.

”Det har været rigtig godt at opleve det engagement, landdistrikterne er kommet med. De har været med til at præcisere vores forslag og vi har fået opklaret og ændret ting, der har været uhensigtsmæssige. Det har givet stor værdi for kommuneplanen at få det indblik i, hvad man går med af idéer i landdistrikterne og hvilke initiativer, der er på”, siger Bo Morthorst Rasmussen, der er næstformand i Landdistriktsudvalget.

Dialogmøderne har resulteret i mange høringssvar til kommuneplanen, der var i høring frem til 30. juni 2021. Nu skal forslaget bearbejdes efter de forskellige forslag er kommet ind, inden kommuneplanen skal vedtages i slutningen af året.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Royal sommer på Slesvigske Vognsamling6.7.2021 08:47:16 CEST | Pressemeddelelse

Prinsessedrømmene har gode vilkår på Slesvigske Vognsamling denne sommer, hvor der udstilles kareter med tilknytning til kongehuset. De historiske vogne har gennem tiden sikret en lang række betydningsfulde personer en behagelig rejse på de danske landeveje, men nu står de for en stund stille i det store udstillingsrum på Simmerstedvej. Mandag den 5. juli var der officiel åbning af udstillingen Kongelige Vogne, hvor gæsterne kan opleve de helt særlige køretøjer.

Dronningens karet udstilles i Haderslev28.6.2021 11:59:35 CEST | Pressemeddelelse

Ved fejringen af 101-året for genforeningen den 13. juni kørte dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Christian over den gamle grænse i en helt særlig karet. Ved genforeningen i 1920 kørte dronningens farmor, dronning Alexandrine, nemlig over grænsen i nøjagtig den samme vogn. Foran red kong Christian 10. på den hvide hest. Fra tirsdag den 6. juli kan kareten ses i udstillingen Kongelige Vogne på Slesvigske Vognsamling i Haderslev sammen med andre vogne fra kongehuset og fra museets egen samling.

Et usædvanligt samarbejde skal forbedre vandkvaliteten i Haderslev Fjord17.6.2021 08:23:04 CEST | Pressemeddelelse

Tidligere på året satte Sønderjysk Landboforening (SLF), Provas og Haderslev Kommune gang i et projekt, hvor man sammen vil finde ud af, hvad der skal til for at forbedre vandkvaliteten i Haderslev Fjord. Nu ligger den første rapport om årsagerne til den dårlige vandkvalitet klar, og den peger på løsninger, der involverer alle tre parter. Men der er også behov for mere præcise målinger fra Miljøstyrelsen, så der tages højde for de særlige lokale forhold, så pengene prioriteres rigtigt.

Flagstænger i Slotsgadekvarteret7.6.2021 08:38:49 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man går en tur i Haderslevs historiske bykerne, lægger man måske mærke til de mange holdere på husenes facader, hvor der kan monteres en flagstang. På rigtig mange huse blev der i genforeningstiden opsat flagstænger, hvor Dannebrog kunne veje til fejring. Nu er 100 år gået og mange flagstænger er forsvundet igen – men ikke alle! I Slotsgade findes også mange af disse historiske spor, og det er dem, der har inspireret et nyt projekt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum