Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter: Gode toner fra grænseåbning

Del

Det er gode takter fra Folketinget, at man vælger at åbne grænsen delvist. Det vil gavne de hårdt trængte turisterhverv uden for hovedstaden, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Turister fra Tyskland, Island og Norge kan fra 15. juni igen krydse grænsen til Danmark. Dog under skærpede vilkår. For at komme ind i Danmark skal turisterne nemlig kunne dokumentere, at de har booket et ophold på mindst seks overnatninger på hotel, campingplads eller lignende.

Det er en god løsning for turisterhvervene i de danske landdistrikter, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

- Usikkerheden omkring grænserne denne sommer har været ødelæggende for turisterhvervne ikke mindst i landdistrikterne og langs den jyske vestkyst. Derfor er det rigtig godt, at vi har fået en afklaring omkring grænsesituationen, som samtidig er en rigtig fornuftig løsning, siger han og tilføjer:

- I mange landdistrikter udgør turisterne en helt afgørende del af lokalområdernes livsgrundlag og virksomhedernes eksistens. Dette grundlag har været på spil i meget lang tid, og nu har vi endelig fået en afklaring. Det er vi rigtig glade for.

Landdistrikternes Fællesråd har tidligere italesat behovet for at få en afklaring omkring grænsesituationen ikke mindst for Vestkysten, der som turistdestination strækker sig over 10 kommuner og tre destinationsselskaber, og dermed samlet set er Danmarks største destination. Hvert år er der 12,2 mio. udenlandske overnatninger i Vestkystens feriecentre, vandrehjem, lystbådehavne, feriehuse og campingpladser. Til sammenligning får hele landet 21,4 mio. årlige udenlandske overnatninger.

Nøgleord

Kontakter

Eva Østergaard, kommunikations- og pressekonsulent i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

Billeder

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 56 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum