Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikter: Frygter tab af arbejdspladser i landdistrikter efter aftale om CO2-afgift

Del

Landdistrikternes Fællesråd roser den nye aftale om en CO2-afgift for sit fokus på omstillingsstøtte til de berørte erhverv men frygter stadig tab af arbejdspladser i landdistrikterne.

Fredag kunne et bredt flertal i Folketinget bestående af regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative og Venstre præsentere en aftale om en grøn skattereform.

Ifølge formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, er det en vigtig og nødvendig aftale, der er landet i forhold til at komme i mål med den grønne omstilling:

- Jeg glæder mig over, at et bredt flertal i Folketinget har fundet hinanden i en bred aftale om en CO2-afgift. Den brede aftale sikrer forudsigelighed og stabilitet, når virksomheder skal investere i ny grøn teknologi, siger han.

Aftalen betyder, at der indføres en CO2-afgift på 750 kroner per ton, som skal betales af virksomheder, som udleder CO2. I tillæg til CO2-afgiften bliver der også afsat i alt 7 milliarder kroner til at støtte de virksomheder, der har sværest ved at omstille sig. Det gælder blandt andet for fiskerierhvervet, der tæller for omkring 16.000 arbejdspladser især i landdistrikterne.

På trods af omstillingsstøtten frygter Steffen Damsgaard, hvad det vil komme til at betyde for arbejdspladser i landdistrikterne:

- Det er positivt, at man har prioriteret at indføre en økonomisk støtteordning, der gør, at de berørte virksomheder i højere grad kan klare og håndtere omlægningen til grønnere produktion. På den måde undgår vi, at væsentlige virksomheder flytter til udlandet. Alligevel frygter jeg, hvad en CO2-afgift vil have af konsekvenser for arbejdspladser i landdistrikterne, siger han og tilføjer:

- Det er hovedsageligt uden for de største byer, at produktionsvirksomhederne befinder sig, og en CO2-afgift vil derfor kunne mærkes for de mange virksomheder i landdistrikterne, der står over for en stor opgave i at skulle omstille sig og samtidig kunne konkurrere på et globalt marked. Det kan i sidste ende koste væsentlige arbejdspladser i landdistrikterne og dermed svække ambitionen om et Danmark i bedre balance.

Landdistrikternes Fællesråd vil følge udmøntningen af aftalen om en grøn skattereform tæt og holde politikerne op på, at det ikke må koste arbejdspladser i landdistrikterne.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Rådhusgade 100
8300 Odder

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner og fire regioner, der tilsammen repræsenterer over 4 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum