Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer: En meget alvorlig situation

Del

Regeringen og myndighederne har netop afholdt et pressemøde vedrørende situationen med COVID-19-smitte blandt mink i Danmark.

Regeringen og myndighederne har netop afholdt et pressemøde vedrørende situationen med COVID-19-smitte blandt mink i Danmark. 

I den forbindelse siger formand for landmændene i Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard: 

- Der findes ikke én eneste landmand, der ikke går op i både folkesundheden og menneskers sikkerhed. Men jeg vil gerne minde om, at det, der sker lige nu, er, at regeringen de facto kvæler en branche og tager livsgrundlaget væk fra tusinder af danskere.

- Det gør de for rullende kameraer og vel at mærke uden at kaste så meget som en redningsvest. Det her er jo kulminationen på et ufatteligt grimt forløb, hvor minkavlere er blevet mødt med alt andet end ærlighed og ordentlighed fra myndighedernes side.

- Der er tale om hårdtarbejdende mennesker, som allerede er blevet tæsket rundt i manegen i en uforskyldt situation, og nu skylder regeringen og myndighederne at møde dem med åbenhed og forståelse for, at de lige har frataget dem hele deres livsgrundlag.

- Vi forventer, at der ligger et vandtæt fagligt grundlag bag så drastisk en beslutning, og vi forventer, at der øverst på regeringens dagsorden står ordet erstatning med store, fede bogstaver. Det handler ikke kun om dyrene, men om bygningerne, maskinerne og den øvrige værdikæde, der leverer foder, forarbejder eller noget helt tredje.

Kontakter

Landbrug & Fødevarer pressetelefon: 33 39 45 20

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Global Klima-Task Force skal levere globale klimareduktioner16.3.2021 08:20:18 CET | Pressemeddelelse

Det danske klimabidrag kan tælles i promiller. Med globale klimaløsninger kan vi levere procenter. Hvis arbejdet for et bedre klima skal batte, skal vi tænke globalt og sikre CO2-reduktioner, der kan tælles ud over Danmarks grænser. Derfor nedsætter Landbrug & Fødevarer Den Globale Klima-Task force, der skal udvikle konkrete initiativer til at minimere drivhusgasudledninger på globalt plan.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum