VIA University College

Læreruddannelsen i Skive tiltrækker mange ansøgere

Del

Interessen for at læse til lærer i Skive er steget i forhold til 2019. I år er der en stigning på 11 procent i antallet af ansøgere, der har læreruddannelsen i Skive som deres første valg.

I år har godt 11% valgt læreruddannelsen i Skive som deres førsteprioritet
I år har godt 11% valgt læreruddannelsen i Skive som deres førsteprioritet

Kl. 12.00 den 5. juli udløb ansøgningsfristen for at søge ind på de videregående uddannelser. På VIA University College har man i alt modtaget 18.566 ansøgninger til de over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland.

I Skive har VIA modtaget i alt 105 ansøgninger. Det er et mindre fald på 4,5 procent, men til gengæld er antallet af førsteprioriteter steget med 11,4 procent i forhold til sidste år.

Ifølge Elsebeth Jensen, uddannelsesdekan for læreruddannelsen i VIA, er det glædeligt med en fremgang, fordi der er brug for flere veluddannede lærere i det midt- og vestjyske.

”Det er særlig glædeligt, at flere har ønsket læreruddannelsen som deres førsteprioritet på nogle af de mindre udbudssteder som fx Skive. Vi ved nemlig, at der er mangel på veluddannede lærere flere steder i regionen. Og, at den tendens vil fortsætte i fremtiden. Samtidig begynder vi snart at kigge ind i en tid med faldende ungdomsårgange, så vi har brug for alle de kvalificerede ansøgere, vi kan få,” siger Elsebeth Jensen.

Teori og praksis tiltrækker de studerende 

Gitte Sommer Harrits, prorektor ved VIA University College, glæder sig over den store søgning til VIAs uddannelser generelt.

”Den store søgning til professionsbacheloruddannelserne hos VIA er et bevis på, at mange unge er tiltrukket af studier, der på én gang har et højt teoretisk niveau og er meget tæt på praksis – blandt andet gennem obligatoriske praktikforløb ude på arbejdspladser. Samtidig er der tale om uddannelser, der fører til job, som i høj grad giver mening – vi har jo fx under coronakrisen tydeligt set, hvor vigtig en rolle blandt andet sygeplejersker, pædagoger og lærere spiller for samfundet,” fremhæver Gitte Sommer Harrits.

Svar på ansøgning den 28. juli

Skulle man være så uheldig ikke at blive tilbudt optagelse på en uddannelse, vil der sandsynligvis stadig være ledige pladser på en af VIAs uddannelser i Region Midtjylland. Alle ansøgere får besked den 28. juli på e-mail og i e-boks, om de er blevet optaget på den uddannelse, de har søgt.På VIAs hjemmeside kan alle fra d. 28. juli se den samlede oversigt over ledige pladser.

Læs mere på via.dk 

Fakta: Sådan er søgningen på VIA Læreruddannelsen i Skive:

Ansøgninger i alt:

2020: 105

2019: 110

Førsteprioritetsansøgere i alt:

2020: 49

2019: 44

Fakta: Her udbyder VIA læreruddannelsen i Region Midtjylland

  • Aarhus
  • Silkeborg
  • Skive
  • Nørre Nissum
  • Randers (uddannelsesstation, som udbydes under læreruddannelsen i Nørre Nissum)
  • Holstebro (uddannelsesstation, som udbydes under læreruddannelsen i Nørre Nissum) 

Pressekontakt for yderligere oplysninger:

Gitte Sommer Harrits, prorektor ved VIA University College. T: 87 55 18 76. E: gish@via.dk

Hanne Duus, journalist i VIAs kommunikationsafdeling. T: 87 55 14 10. E: hd@via.dk

Se også www.via.dk

Billeder

I år har godt 11% valgt læreruddannelsen i Skive som deres førsteprioritet
I år har godt 11% valgt læreruddannelsen i Skive som deres førsteprioritet
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Viborg Animation Festival blev en succes for 9. år i træk5.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Viborg Animation Festival viste igen i år et væld af animationsfilm, udstillinger, oplevelser i virtual reality, workshops, brancheevents og meget mere, da Danmarks største internationale animationsfestival for 9. gang indtog Viborg i uge 39. Både børn, voksne, professionelle og nysgerrige fik mulighed for at få et indblik i animationens uendelige muligheder. Nu er det tid til at gøre status.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum