Energistyrelsen

Læk på Nord Stream 2 rørledning i Østersøen

Del
Der er i dag opstået et læk på Nord Stream 2 rørledningen i det danske område. Søfartsstyrelsen har udsendt navigationsadvarsel og etableret en forbudszone omkring rørledningen.

De danske myndigheder er i dag blevet orienteret om et større trykfald i Nord Stream 2 rørledningen. Det er foreløbigt vurderet, at der er opstået et læk på den ene af de to Nord Stream 2 rørledninger i dansk område sydøst for Dueodde på pos. 54 52,6N - 015 24,6E, hvorfra naturgas lækker. De danske søfartsmyndigheder har udsendt navigationsadvarsel og etableret en forbudszone med en radius på 5 Nm omkring rørledningen, da det er farligt for skibstrafikken.

Uden for forbudszonen er der ikke sikkerhedsrisici forbundet med lækket. Hændelsen forventes ikke at have konsekvenser for den danske forsyningssikkerhed for gas.

De relevante myndigheder koordinerer i øjeblikket indsatsen, og Energistyrelsen opdaterer løbende om hændelsen.

Kontakter

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Stort potentiale for lagring af CO2 i den danske undergrund – I juni 2024 tager vi det første store skridt på vej mod CO2 lagring på land21.3.2024 13:21:21 CET | Pressemeddelelse

Fangst og lagring af CO2 (CCS) er nødvendigt for at nedbringe de globale temperaturstigninger, og den danske undergrund er særligt egnet til lagring af CO2. GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) vurderer, at der i den danske undergrund er potentiale for at lagre flere hundrede gange Danmarks årlige CO2-udledninger. Det gør den danske undergrund til én af de mest velegnede til at lagre CO2 i Europa.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye