Aalborg Universitet

Lægestudiet i Aalborg oplever markant større søgning

Del

36 procent flere har Medicin på Aalborg Universitet som øverste uddannelsesønske. Stor rift om ekstra pladser.

Lægestudiet på Aalborg Universitet (AAU) har i år oplevet markant større søgning end tidligere. Da fristen for at søge ind på en videregående uddannelse udløb onsdag til middag havde mindst 36 procent flere ansøgere angivet medicinstudiet i Aalborg som deres førsteprioritet, end det var tilfældet i 2016.

Tallet kan stadig nå at stige, da over 1.000 af AAU’s i alt omkring 16.500 ansøgninger endnu ikke er fordelt på uddannelser.

AAU fik tidligere i år tildelt 50 ekstra studiepladser på lægeuddannelsen, så universitetet nu i alt optager 150 medicinstuderende. Men med over 350 førsteprioritetsansøgninger i år mod 261 i 2016 betyder det, at der er stort set ligeså meget rift om pladserne som sidste år. I alt har over 1.700 søgt om en plads på lægestudiet i Aalborg.

Prorektor Inger Askehave peger på flere faktorer som årsag til stigningen.

- Selvfølgelig betyder det noget, at vi har øget optaget fra 100 til 150 studerende. Men det spiller også ind, at vores lægestudie er praksisnært og patientorienteret. Uddannelsen har et godt ry, og de to årgange af kandidater, som indtil nu er blevet færdige med studiet, har været glade for at gå på det, siger Inger Askehave.

Sidste år krævede det et karaktergennemsnit på 10,8 at komme ind på AAU’s lægeuddannelse. Ansøgere til de videregående uddannelser får besked om, hvorvidt de er optaget, natten mellem 27. og 28. juli.

Nøgleord

Kontakter

Prorektor Inger Askehave, tlf. 27 87 98 29, e-mail prorektor@aau.dk

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Siden 1974 har Aalborg Universitet (AAU) leveret viden, udvikling og højt kvalificerede kandidater til omverdenen. Inden for uddannelse er universitetet kendt for sit problembaserede projektarbejde, PBL – også kendt som Aalborg-modellen – mens AAU er blandt verdens førende forskningsinstitutioner inden for bl.a. elektronik og energiteknik. Et af AAU’s særkender er også et omfattende samarbejde med erhvervslivet, og Dansk Industri fremhæver AAU som det gode eksempel på samarbejde mellem universitet og virksomheder. AAU havde i 2016 over 20.000 studerende og godt 3.500 medarbejdere fordelt på campusser i Aalborg, Esbjerg og København.

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum