Furesø Kommune

Læger har lukket for adgang i Furesø

Del

Flere borgere oplever for tiden, at de ikke kan skifte læge. Furesø Kommune har igennem længere tid gjort Region Hovedstaden opmærksom på problemet, og nu ser der ud til at være en løsning på vej.

Lægemanglen har ramt hele landet, også Furesø. Kommunens borgerservice melder nu, at samtlige 23 læger med praksis har lukket for tilgang af flere borgere. Allerede i efteråret rettede udvalgsformand Matilde Powers (A) henvendelse til Region Hovedstaden for at gøre opmærksom på problemet.

"Vores borgere har i længere tid oplevet, at det har været svært at få tildelt en læge her i Furesø, og det bliver vi selvfølgelig nødt til at reagere på. Det kan være meget utrygt, hvis man ikke ved hvilken læge, man kan henvende sig til især i helbredssituationer, hvor man kan være særlig sårbar," fortæller Matilde Powers.

I et brev til Region Hovedstaden gjorde Furesø Kommune opmærksom på problemet i november sidste år. Problemet er blandt andet, at de beregninger, som regionen lægger til grund for antallet af patienter i kommunen, ikke matcher det faktiske antal borgere i kommunen. Samtidig kan Furesø se frem til flere borgere i de kommende år i takt med, at nybyggede boliger tages i brug.

Flere læger på vej

Nu ser det imidlertid ud til, at der er udsigt til flere læger i Furesø.

"Vi har fået en tilbagemelding fra regionen om, at de på et udvalgsmøde efter påske forventer at tildele Furesø Kommune 1-2 ekstra ydernumre, som betyder, at vi kan tilbyde flere læger en praksis i kommunen. Det er glædelige nyheder," siger Matilde Powers. 

Furesø Kommune håber at man fremover kan have en endnu tættere dialog med regionen om tildelingen af lægepraksisser blandt andet set i lyset af det stigende befolkningstal.

Kontakter

Matilde Powers (A), formand for udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv, tlf. 7216 5646

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum