Astma-Allergi Danmark

Lad ikke din høfeber stoppe dig i at leve et aktivt liv

Del

Alle kan være med – Team Astma-Allergi Danmark viser vejen. Generende høfebersymptomer og astma sætter en stopper for fysisk aktivitet for mange danske allergikere i pollensæsonen. Men høfeber og astma behøver ikke at være en begrænsning.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

En cykel-, løbe- eller gåtur i det fri kan hurtigt blive anstrengende, hvis den følges af løbende næse, besværet vejrtrækning og kløe i øjnene. Mange danske pollenallergikere får i pollensæsonen derfor ikke dyrket ikke den motion, de gerne vil, på grund af generende høfebersymptomer.

Men sådan behøver det ikke at være. For faktisk kan de fleste, det meste, så længe de er velbehandlede – også når det kommer til fysisk aktivitet. Det arbejder Astma-Allergi Danmark for at oplyse om i løbet af foråret, hvor foreningen opfordrer til fysisk aktivitet med Team Astma-Allergi Danmark.

– Vi gør det sammen – hver for sig. Sammen med Team Astma-Allergi Danmark kan alle være aktive og samtidig støtte et godt formål. På teamet får du sparring med de andre team-medlemmer og foreningens Rådgivning, mens du samler ind til Astma-Allergi Danmarks arbejde gennem din træning. Alle kan deltage, uanset niveau og træningsform. Som tak modtager du en lækker trænings-t-shirt, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark.

Den rigtige behandling er afgørende

For at behandle høfeber og astma bedst muligt, er det ofte nødvendigt, at man prøver sig frem med vejledning fra sin læge. Mængden af medicin, og hvilket præparat der virker bedst, er nemlig forskelligt fra person til person.

De fleste mennesker med høfeber og astma kan stort set undgå symptomer ved optimal behandling. Når man er velbehandlet, er man i bedre stand til at være fysisk aktiv.

Astma-Allergi Danmark råder derfor alle, der føler sig begrænset i pollensæsonen, til at søge egen læge, eller ringe til patientforeningens telefonrådgivning på telefon 43 43 42 99. Rådgivningen har åbent mandag til fredag fra kl. 9-14 samt onsdag 16-18.

Astma-Allergi Danmark tilbyder også en række af services, som kan hjælpe til i hverdagen med høfeber og pollenallergi – fx appen Dagens Pollental, som netop er blevet opdateret med en femdøgnspollenprognose.

Astma-Allergi Danmark fortsætter indsatsen for et bedre liv med pollenallergi

Astma-Allergi Danmark fortsætter kampagnen med en særlig indsats for at oplyse om, hvordan livet kan blive nemmere for de danske pollenallergikere – blandt andet med den helt nye pollenguide, ”Værd at vide om pollen og høfeber”.

Find den nye pollenguide, læs mere om Team Astma-Allergi Danmark, og få gode råd til fysisk aktivitet her: https://team.astma-allergi.dk/

FAKTA

Aktiv ude trods pollenallergi?

Følg disse råd:

• Hold dig opdateret med appen Dagens Pollental. Den er gratis og kan ud fra det forventede pollenniveau hjælpe dig med at planlægge dit medicinindtag og dine udendørsaktiviteter.

• Gå til lægen, hvis du ikke føler, din medicin giver lindring af dine symptomer, eller hvis du oplever nye symptomer, fx med vejrtrækningen.

• Har du astma, så husk altid din akutmedicin.

• Hvis du har astma og synes, at din vejrtrækning bliver påvirket af fysisk aktivitet, så tal med din læge om muligheden for at tage astmamedicin, før du er aktiv.

• Løb gerne i skoven, da træerne kan fungere som et filter. Men undgå fx birkeskov, hvis du er allergisk over for birkepollen.

• Brug en pollenmaske, hvis du cykler, da den filtrerer pollen væk og hjælper med at holde det væk fra luftvejene.

• Brug solbriller eller cykelbriller ved motion udenfor, da de skærmer for, at pollen kommer ind i øjnene og giver symptomer.

Kilde: Astma-Allergi Danmark

 

Fakta om pollenallergi, høfeber og astma

• Mere end 1 million danskere har høfeber. Omkring 30 procent af dem har også astma.

• 70 procent af dem med astma har også høfeber – men langt fra alle er klar over det.

• Pollenallergi giver høfebersymptomer som løbende næse, kløende øjne, og høfeber hænger tæt sammen med astma. Astma viser sig blandt andet ved vejrtrækningsbesvær, hoste og trykken for brystet.

• Høfeber, som ikke er velbehandlet, kan udvikle sig til astma.

• Mere end 2 ud af 5, der lider af pollenallergi, har aldrig fået en diagnose. Hvis man ikke kender symptomerne, kan det nemt forveksles med forkølelse.

Få flere gode råd på https://team.astma-allergi.dk/

Kilde: Astma-Allergi Danmark

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark, tlf. 20 82 25 76

Billeder

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmark er en landsdækkende patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum