3F

Lad danske EU-ambassader formidle job

Del

3F foreslår, at erhvervs- og arbejdsgiverorganisationer og de overenskomstbærende fagforeninger forpligter sig til at bistå ambassaderne med relevante lokale kontakter til brug for jobformidlingen.

Danske ambassader skal ind i kampen for at skaffe udenlandske arbejdere til det danske arbejdsmarked.

Det mener Danmarks største fagforening 3F, som vil have danske ambassader i udvalgte hovedstæder i EU til aktivt at arbejde med at rekruttere arbejdskraft til danske virksomheder. Det gælder ambassaderne i byer som Lissabon, Rom, Athen, Madrid og Bukarest.

- Det er helt uforståeligt, at arbejdsgiverne absolut ønsker at tiltrække udenlandsk arbejdskraft fra eksotiske himmelstrøg langt uden for EU's grænser, siger 3Fs formand Per Christensen.

- Hvorfor ikke afsøge mulighederne i vores egen baghave? Vi har regler om fri bevægelighed for arbejdskraften inden for EU, og der er masseledighed blandt unge i en række syd- og østeuropæiske lande. Derfor er det langt mere oplagt at rekruttere medarbejdere i de lande.

- Europæere vil have langt nemmere ved at overskue og håndtere en udstationering og ansættelse i Danmark end jobsøgende fra Bangladesh, Columbia eller Tanzania.

- Vi foreslår at en håndfuld danske ambassader i udvalgte EU-lande som en del af deres erhvervsservice i en prøveperiode skal bistå arbejdsgivere, som søger medarbejdere på sædvanlige danske løn- og arbejdsvilkår.

3F foreslår i tilknytning hertil, at erhvervs- og arbejdsgiverorganisationer og de overenskomstbærende fagforeninger forpligter sig til at bistå ambassaderne med relevante lokale kontakter til brug for jobformidlingen.

- Man kan forestille sig et partnerskab, så arbejdsmarkedets organisationer kan bidrage til at bemande jobformidlingskontorerne i prøveperioden, så man relativt hurtigt kan komme i gang. Det handler kun om en vilje til at afprøve ideen, siger Per Christensen.

- Vi har meget, meget dårlige erfaringer gennem en længere årrække med jobformidling i EU via det grå arbejdsmarked. Vi har set kyniske bagmænd, der lokker arbejdere til Danmark på falske løfter og urimelige vilkår. Det undergraver det danske arbejdsmarked og presser almindelige danske lønninger helt urimeligt.

- Nu er det på høje tid, at arbejdsgivere, fagbevægelse og myndighederne i et samarbejde gør en indsats for at etablere en seriøs jobformidling på ordinære vilkår til glæde for både de ordentlige virksomheder, de udenlandske kolleger og det danske arbejdsmarked, siger 3Fs formand.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum