Political Festival of Europe

Kvoter, moderne slaveri og den demokratiske samtale

Del

Political Festival of Europe er ikke bare fyldt med kulturelt indhold, som koncerter, street aktiviteter og kreative workshops. Der drøftes også store kulturelle emner i debatter, der krydser landegrænser, og hvor vi kan lære noget af hinanden.

Pressebillede - Emmelie de Forest
Pressebillede - Emmelie de Forest

Emmelie de Forest, vinder af Eurovision Song Contest 2013, er med på en debat, der vil sætte fokus på den forskel i opdragelse, der er indenfor musikkens verden. Hvilke løsninger kan forbedre kvindernes vilkår i musikkens verden - kan kvoter være løsningen eller noget helt andet? Det debatterer Emmelie med direktøren fra Musikkens Hus i Aalborg, Lasse Rich Henningsen, Anke Spoorendonk, som er tidligere kulturminister i Schleswig-Holstein og Kristijonas Bartosevicius, der er medlem af parlamentet i Litauen. Moderator er stemme– og performance coach Anette Nørgaard, som også har en uddannelse som musicalperformer i bagagen.

De kulturelle debatter spænder vidt

Mange forskellige vinkler på kultur bliver berørt og diskuteret torsdag til søndag i næste uge med debatter om alt fra sport og det moderne slaveri til journalisme og sociale medier i Europa.

“Kultur kan godt være svær at diskutere, fordi der ofte er mange følelser og traditioner i det, som er forskellige fra land til land. Men jeg synes, det kunne være fedt, hvis vi kunne lære noget af hinanden, som måske kunne gøre vilkårene bedre for de mennesker, der arbejder med kulturen til daglig. Den demokratiske samtale, som Festivalen vil sætte i fokus, handler jo også om kultur og respekt for hinandens forskelligheder,” siger Torben Nørgaard, Program- og mediekoordinator, Political Festival of Europe.

Se programmet her og følg med i Festivalens udviklingen og nyheder på sociale medier, #PFOE2022 og i det månedlige nyhedsbrev.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Pressebillede - Emmelie de Forest
Pressebillede - Emmelie de Forest
Download
Pressebillede - Emmelie de Forest
Pressebillede - Emmelie de Forest
Download

Links

Information om Political Festival of Europe

Political Festival of Europe
Political Festival of Europe
Torvet 1A
9550 Mariager

+4570605072http://www.pfoe.org

Political Festival of Europe er samlingspunktet for den europæiske debat og finder sted første gang den 25.- 28. august 2022 i Mariager. Her vil publikum opleve en lang række debatter mellem europæiske borgere og beslutningstagere om nogle af de mest presserende spørgsmål. Udover de mange politiske events, vil Festivalen være et sted hvor besøgende kan opleve musik, kultur, mad og drikke fra hele Europa. Vores styrke i Europa ligger i vores mangfoldighed, men vi har brug for et sted, hvor vi kan mødes og diskutere Europas fremtid – det er derfor, vi skaber Political Festival of Europe.

Følg pressemeddelelser fra Political Festival of Europe

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Political Festival of Europe

Velkommen til Political Festival of Europe25.8.2022 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Så er dagen kommet, hvor vi for første gang kan byde velkommen på Political Festival of Europe 2022, der klokken 11, i formiddag, bliver skudt i gang med åbningstaler fra Udenrigsminister Jeppe Kofod, bestyrelsesformand for Festivalen Stine Bosse, Mariagerfjord Kommunes borgmester Mogens Jespersen, og, ikke mindst, Magrethe Vestager, næstformand i Europa-Kommissionen på video. Velkomsttalerne fra nær og fjern bliver båret trygt igennem af Leif Lønsmann, næstformand for den Danske Helsinki-Komité for menneskerettigheder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum