Kvinfo

Kvinfo fejrer International Kvindedag den 8. marts i VEGA med flere samarbejdspartnere end nogensinde før

Del

For femte år i træk trækker Kvinfo i festtøjet med et brag af en fest i VEGA anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag. I år sker det i samarbejde med en lang række forskellige samarbejdspartnere – fra Autobranchen over Deloitte til Dansk Industri. Det kan ses i programmets både underholdende og oplysende line-up.

Også aftenens program kommer til at stå i mangfoldighedens tegn. Alle optrædende udgør markante stemmer, der på forskellig vis adresserer udfordringerne på ligestillingsområdet anno 2019.

Af musikalske indslag bliver det svært ikke at lade sig tryllebinde af popkometen Jadas lækre univers af R&B, elektroniske og organiske vibes, mens producer og sanger MOODY indtager scenen med sine poppede RnB- hits med noget på hjerte.

Publikum kan desuden glæde sig til skarp komik med comedystjernen Sanne Søndergaard. I hendes aktuelle anmelderroste one woman show ’Kontroltaber’, leverer Sanne Søndergaard meget mere end klassisk comedy. Der er både stof til eftertanke, kærlige klaps og. efter sigende, et farvel til den danske comedy scene man sent glemmer. 

Fra Canada får vi besøg af maskulinitetseksperten Suhail Abualsameed, som i næsten to årtier har arbejdet med at forstå og inddrage maskulinitet i arbejdet for ligestilling. Han har bl.a. arbejdet for UN Women og FNs flygtningehøjkommissariat med flygtninge i både Jordan og Europa. Her har han beskæftiget sig med det tab af maskulin identitet, som mænd i flygtningelejre oplever.

25-årige Michelle Gatting har netop offentliggjort, at hun bliver en del af det første kvindelige racerteam i Le Mans. Det er den foreløbige kulmination på den kvindelige racerkørers karriere i en stærkt mandsdomineret verden. Men hvordan har hendes rejse været? Har hun skullet præstere bedre end mændene? Hvilke fordomme har hun måttet kæmpe med undervejs som kvinde? Det og meget mere vil hun fortælle om, når hun går på scenen i VEGA!

Derudover skal vi opleve urban dance-spoken word med Nat Fogel og Nilgün Erdem, der er gået sammen under navnet ’Byg en kvinde op’. Sara Louise Muhr, professor og direktør for Diversity Platform på CBS, kommer og taler om, hvordan man bekæmper myten om lighed og nødvendigheden af at være en feminist killjoy. Justitsminister Søren Pape Poulsen, der har været nøgleperson i en samtykkebaseret voldtægtslovgivning samt kriminaliseringen af psykisk vold, også lægger vejen forbi VEGA.

Journalist Anja Bo er aftenens vært og vil guide os igennem programmet og de mange indslag. Programmet byder på mere endnu, så følg med på KVINFOs facebook side. Der er få billetter tilbage, så hvis man vil sikre sig en billet, skal man være hurtig.

Efterfesten holdes som sædvanlig i Idealbar, hvor DJ Nannalicious og Lucia Odoom står bag DJ pulten.

Vi er glade for at kunne præsentere festen sammen med de mange samarbejdspartnere, der er med til at virkeliggøre årets 8. marts fejring. Stor tak til Tuborgfondet, DJØF, Dansk Byggeri, Dansk Magisterforening, Dansk Industri, Deloitte, AutoBranchen Danmark, Det danske kulturinstitut og Pulz Jeans.

Presseakkreditering gives til journalister tilknyttet medie/redation og til freelancere med aftaler om udgivelse. Kontakt presseansvarlig Marie Valentin Beck på marie.valentin.beck@kvinfo.dk 

Nøgleord

Links

Information om Kvinfo

Kvinfo
Kvinfo
Christians Brygge 3
1219 København K

50763382http://www.kvinfo.dk

KVINFO er Danmarks nationale videnscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed. De seks bogstaver står for Køn, Viden, Information og Forskning.

Følg pressemeddelelser fra Kvinfo

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvinfo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum