Boligsiden.dk

Kvadratmeterprisen på huse har rundet 10.000 kroner i 59 kommuner

Del

I 59 af de danske kommuner ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på huse nu på den øvre side af 10.000 kroner, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks for juni måned. For fem år siden var antallet 43.

Kilde: Boligsiden
Kilde: Boligsiden

Antallet af kommuner, hvor husene sælges til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på mere end 10.000 kroner, er stigende. I juni måned nåede andelen op på 60 procent, hvilket svarer til 59 kommuner. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Til sammenligning lød andelen på 44 procent for fem år siden. Det betyder, at kommuner som eksempelvis Holstebro, Horsens, Randers, Slagelse, Holbæk og Middelfart har krydset grænsen på 10.000 kroner per kvadratmeter.

Generelt har både top- og bundkommunerne fået et markant prisløft. Og ser vi på kommunerne med de absolut laveste priser er antallet med gennemsnitlige kvadratmeterpriser på under 7.000 kroner halveret på fem år.

”Hele boligmarkedet har fået et mærkbart løft henover de seneste år. Der er mange parametre at måle aktiviteten på, men salgspriserne er den primære indikator for, hvor godt det går. Og lige præcis derfor er den positive prisudvikling på markedet for villaer og rækkehuse i områder, hvor niveauet har været lavt, et signal om, at hele markedet nyder godt af den lave rente og det økonomiske opsving,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Større forskel mellem top og bund
I det øvre prisspænd er der ligeledes sket et løft med Gentofte Kommune som spydspids. Her er den gennemsnitlige kvadratmeterpris steget mere end 10.000 kroner på fem år, hvilket betyder, at køberne i juni måned i gennemsnit betalte 45.083 kroner per kvadratmeter i den nordsjællandske velhaverkommune.

”Kommunerne i toppen har i kroner og ører oplevet det største prisløft. Det betyder også, at der på fem år er kommet en større afstand mellem top og bund. I 2014 lød forskellen på 32.785 kroner, mens den i dag er 41.266 kroner. Vi ser dog, at prisudviklingen i nogle af de dyreste kommuner flader ud, mens mange kommuner i den nedre halvdel oplever stigninger. Det betyder dog ikke, at vi nogensinde kommer i nærheden af en udligning,” siger Birgit Daetz.

I juni udgjorde de dyrere kommuner med kvadratmeterpriser på over 20.000 kroner knap en tredjedel af husmarkedet. Tilbage i juni 2014 lød andelen på 12 procent.

Øvrige nøgletal:

  • På landsplan er huspriserne steget 2,5 procent fra juni 2018 til juni i år. Et hus i Danmark koster dermed i gennemsnit 14.316 kr. pr. kvadratmeter. Regionalt set findes den største stigning i Region Sjælland, hvor priserne er 4,0 procent over sidste års niveau.
  • Prisudviklingen på ejerlejligheder er på landsplan rundt regnet status quo sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. I Københavns Kommune, der fortsat er motoren på markedet for etageejendomme, er der sket et prisfald på 2,2 procent.
  • På markedet for sommerhuse betalte køberne i juni i gennemsnit 16.212 kr. pr. kvadratmeter, hvilket er 1,7 procent mere end for et år siden.

Embed-kode til kort, der viser udvikling i kvadratmeterpriser samt priser i de enkelte kommuner i juni 2014 & juni 2019:

<div class="infogram-embed" data-id="_/Bii3RRu71ORH9ftLpeV4" data-type="interactive" data-title="Salgspriser pr kommune juni 2019"></div><script>!function(e,t,s,i){var n="InfogramEmbeds",o=e.getElementsByTagName("script")[0],d=/^http:/.test(e.location)?"http:":"https:";if(/^\/{2}/.test(i)&&(i=d+i),window[n]&&window[n].initialized)window[n].process&&window[n].process();else if(!e.getElementById(s)){var r=e.createElement("script");r.async=1,r.id=s,r.src=i,o.parentNode.insertBefore(r,o)}}(document,0,"infogram-async","https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js");</script><div style="font-size: 13px!important; font-family: Arial!important;"><a href="https://infogram.com/ad83e07d-8113-4b7d-8aec-7b1837c2d540" style="color: #989898!important;" target="_blank">Salgspriser pr kommune juni 2019</a><br><a href="https://infogram.com" style="color: #989898!important;" target="_blank" rel="nofollow">Infogram</a></div>

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Kilde: Boligsiden
Kilde: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum