Røde Kors

Kunne ikke bære at kvinder på krisecenter var alene: Lene vinder frivillig-pris

Del

Lene Kirstine Baggersgaard vinder årets Fantastiske Frivillige-pris, efter hun under corona-nedlukningen tog 49 nattevagter på Vejle Krisecenter.

Foto: Trine Berg
Foto: Trine Berg

Da coronapandemien lukkede Danmark ned i foråret, trådte Lene Kirstine Baggersgaard til. Hun er frivillig på Vejle Krisecenter, hvor hun tog 49 nattevagter i træk under corona-nedlukningen. Derfor er hun nu kåret som årets Fantastiske Frivillige.

”Jeg kunne simpelthen ikke rumme, at kvinderne og deres børn på krisecentret skulle være alene om natten. Når man efter at have været udsat for vold er på et krisecenter, er man ekstremt sårbar, og der er brug for trygge rammer, for at man kan komme videre. Det var vigtigt for mig, at der også var trygt om natten, og derfor var det naturligt for mig, at tage nattevagterne under nedlukningen,” siger Lene.

Fantastiske Frivillige er en årlig pris, der uddeles af Røde Kors, Coop, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse for at hylde frivillige i Danmark. Med prisen modtager Vejle Krisecenter en præmie på 25.000 kroner sponsoreret af Coop.

”Verden er et bedre sted på grund af Lene. Og der, hvor hun så adskiller dig fra de fleste, er at hun under forårets corona-nedlukningen ene kvinde tog 49 nattevagter i streg. Fordi hun ikke syntes, kvinderne og deres børn skulle være alene. Det er de færreste, der omsætter den omsorg til 49 nattevagter,” siger Marie-Louise Gotholdt, national chef ved Røde Kors, under overrækkelsen af prisen.

Lene har været frivillig på Vejle Krisecenter siden 2013. Hun er indstillet til prisen Fantastiske Frivillige for sin utrættelige indsats under coronanedlukningen, og fordi hun møder kvinderne på krisecentret på en god og anerkendende måde.

”Det er netop en ildsjæl som Lene, der viser, hvor stor betydning den personlige indsats har for mennesker, der står i en sårbar livssituation,” siger Maruska la Cour Mosegaard, sekretariatschef i Kræftens Bekæmpelse.

Du kan læse mere om Fantastiske Frivillige på www.fantastiskefrivillige.dk.

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:

3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

Foto: Trine Berg
Foto: Trine Berg
Download
Foto: Trine Berg
Foto: Trine Berg
Download
Download

Links

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/
Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. I Danmark skaber vi fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv.

Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med mere end 11 millioner frivillige i 191 lande. Vi er en del af dit lokalsamfund, uanset hvor du bor. Med din hjælp kan vi altid være til stede, når der er brug for os.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum