Topdanmark A/S

Kunde får 230.000 kroner mere udbetalt: Topdanmark sænker prisen på bæredygtig pension

Del

Topdanmark går nu forrest i branchen og sænker prisen på selskabets Formålspension, der har ekstra vægt på ansvarlige og bæredygtige investeringer.

I praksis sker det ved, at Topdanmark nedsætter ÅOP’en fra før op til 0,97 procent til op til 0,82 procent for pensionsproduktet.  

Nøgletallet, som står for årlige omkostninger i procent, viser den pris, som kunder betaler for at få administreret og investeret deres midler. Det bruges typisk til at sammenligne produkter og priser på tværs af selskaber, og det angiver årlige omkostninger som en procentsats af størrelsen på den samlede opsparing.

Umiddelbart lyder en reducering på 0,15 procentpoint måske ikke af meget, men en kunde der har valgt “Formålspension Grøn omstilling”, og som har den mest udbredte investerings- og risikoprofil, sparer nu over 230.000 kroner*. Det er penge, som i stedet kan udbetales. 

”Set over et helt pensionsforløb, fra kunden starter sin indbetaling til at pengene senere udbetales i en årrække, er det rigtig, rigtig mange penge, man nu sparer. Og vi ved, at netop niveauet for administrationsomkostninger vægter højt, når kunder skal vælge, hvilket selskab der skal få deres pensionsmidler til at vokse,” siger Vivian Byrholt, adm. direktør for Topdanmark Livsforsikring.

”Vi sænker også ÅOP’en, fordi vi vil gerne gøre det endnu mere attraktivt at vælge en mere bæredygtig pensionsløsning, da pensionsmidler er en økonomisk muskel, der kan gøre en reel forskel og bidrage til en positiv samfundsudvikling. Formålspension har nu samme investeringsomkostningsniveau som vores andre og mere klassiske pensionsløsninger,“ siger hun.

Ambitionen er, at 30 procent af de samlede pensionsmidler, som Topdanmark Livsforsikring forvalter i 2025, skal være placeret i Formålspension. I dag er omkring fem procent af de samlede midler under forvaltning i selskabet placeret i pensionsløsningen, som blev lanceret i februar 2020.

Fakta: Formålspension  

  • Formålspension er Topdanmarks pensionsprodukt med ekstra vægt på ansvarlige og bæredygtige investeringer. Kunder kan vælge mellem fire investeringsformål: Grøn omstilling, Tech, Globale aktier eller Danske aktier.  
     
  • 12.000 kunder har i dag Formålspension, som blev lanceret for lidt over to år siden. Høje afkast og kundernes indbetalinger betyder, at Formålspension har rundet en porteføljestørrelse på 4,5 mia. kroner. 
     
  • Omkring halvdelen (47 procent) af alle kunder med Formålspension har valgt Grøn omstilling som investeringsfokus. Herefter er Tech (29 procent) det mest populære investeringsfokus. 

  • Uanset hvilket fokus, kunder vælger i Formålspension, er investeringerne underlagt udvidede ESG-krav, som supplerer standardscreeningen for fx menneskerettigheder, antikorruption, børnearbejde, arbejdstagerrettigheder og miljø. 

    De udvidede ESG-hensyn betyder også, at der i Formålspension ikke investeres i aktier i virksomheder, der producerer fossile brændsler som kul, olie eller naturgas, udvinder råstoffer uden for de industrialiserede lande, producerer eller forarbejder tobak, producerer våben m.m. 

Læs mere om Topdanmarks Formålspension her// 

*= regnestykket er lavet med afsæt i en kunde, der har valgt Formålspension Grøn omstilling med risikoprofilen “offensiv midt”, en profil som er den mest udbredte blandt kunder med Formålspension. Kunden har en opsparing på 600.000 kroner, hvor der indbetales cirka 50.000 kroner årligt, som bliver pensioneret om 30 år, og som herefter har en udbetaling i 20 år. 

Der er mange forhold, udover investerings- og administrationsomkostningerne, som kan påvirke størrelsen på pensionen. Udsving på investeringsmarkederne samt indbetalinger spiller også en stor rolle, og dette regnestykke er lavet isoleret for at vise forskellen i ÅOP’en baseret på, at kunden får den nye pris igennem hele opsparingsperioden. Beregningen kan ikke direkte sammenlignes med en tilsvarende prognoseberegning før og efter indførslen af rabatten, da dette ikke direkte er en parameter i prgnoseberegningerne. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Topdanmark er et af landets største forsikringsselskaber og kommercielle pensionsselskaber.

Vi er 2.400 medarbejdere, der hjælper flere end 110.000  erhvervs- og landbrugskunder, 600.000 privatkunder og 225.000 pensionskunder i hele landet. Det har vi gjort siden 1898, hvor grundstenen til Topdanmark blev lagt.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum