Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og fritidslivet prioriteret højt ved forhandlinger på Københavns Rådhus

Del

Udvidet sæson for havnebadene, corona-støtte til kulturlivet og ny løbebane på Østerbro Stadion. Kultur- og fritidslivet har fået et løft ved forhandlingerne om overførselssagen på Københavns Rådhus og resultatet glæder kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (B).

Snart kan københavnerne tage en dukkert i havnebadene helt frem til den 30. september. Det er nemlig et af de tiltag, der er blevet afsat midler til ved de netop overståede forhandlinger på Københavns Rådhus.

Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (B) er gået til overførselssagen, hvor ubrugte midler fra seneste års budget skal fordeles, med det formål at sikre bedre vilkår for Københavns kultur- og fritidsliv:

”Kultur- og fritidslivet er vigtigt for den enkelte, for fællesskabet og for sammenhængskraften i vores samfund. Det skal vi være endnu bedre til at understøtte i Københavns Kommune. Derfor er jeg også gået ind til forhandlingerne med et mål om at løfte kultur- og fritidslivet højere op på den politiske dagsorden, og det er lykkedes,” siger Mia Nyegaard og uddyber:

”Det har desuden været vigtigt for mig at sætte fokus på det grønne, på børnene og de sociale indsatser under forhandlingerne. Derfor er jeg også glad for, at det bl.a. er lykkedes at afsætte penge til havnebade, en ny løbebane, et grønt madmarked, og ikke mindst til OMBOLD’s vigtige arbejde med idræt for socialt udsatte”.

Københavnerne kan bl.a. se frem til at opleve byrumsinstallationen ”2030 Now” på Kongens Nytorv, der har fokus på FN’s verdensmål og udstilles af Life Exhibitions. 

Derudover er der også afsat midler til nye omklædningsrum og handicapegnet adgang i Vesterbro Svømmehal.

Fakta for vigtige tildelinger i overførelsesforhandlingerne:

- Der afsættes 7,8 mio. kr. i 2022 til finansiering af udskiftning af løbebanen på Østerbro Stadion. Der afsættes endvidere 0,2 mio. kr. i 2022 til en forundersøgelse af en udskiftning af eksisterede dræn med tilhørende tekniske anlæg under fodboldbanen på stadion.

- Der afsættes 0,7 mio. kr. i 2022 til finansiering af drift i en ekstra måned, hvor tre havnebade i Københavns Havn holder åbent med tilknyttet livredning. Det drejer sig om havnebadene Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen. I dag er perioden fra 01. juni til 31. august, hvilket vil blive forlænget til 30. september.

- Der afsættes 1,6 mio. kr. til en coronapulje målrettet kultur- og fritidsområdet

- Der ydes tilskud på 3 mio. kr. i 2022 til Tomorrow Festival. Derudover afsættes der 0,13 mio. kr. til bæredygtighedstiltag og 0,13 mio. kr. til et børneungeprogram på Tomorrow Festival.

- Der ydes tilskud på 0,3 mio. kr. i 2022 til et tilskud til Life Exhibitions til byrumsinstallation ”2030 Now” med fokus på FNs verdensmål og med tilknyttede aktiviteter på Kongens Nytorv.

- Der afsættes 17,9 mio. kr. i perioden 2022–2025 til renovering af gang- og omklædningsfaciliteter i Vesterbro Svømmehal.

- Der afsættes en screeningsbevilling på 0,2 mio. kr. i 2022 til at konkretisere visionerne fra idrætshelhedsplanen for Tingbjerg Idrætspark.

- Der ydes tilskud til Grønt Marked på 0,5 mio. kr. i 2022 til at understøtte lokale madmarkeder og et mere bæredygtigt fødevaresystem.

- Der afsættes 1,7 mio. kr. til forundersøgelse af en 400 m. mobil skøjtebane på Genforeningspladsen.

Læs hele aftaleteksten her

Kontakter

Pressechef ved Kultur- og Fritidsforvaltningen Jeppe Matzen: 2344 8363

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum