Kulinarisk verdensturné i sommerferien

Knap 100 danske skoler lægger køkkner til, når årets Madskoler for børn og unge i alderen 8-15 år løber af stablen i ugerne 26-31.
Temaet for Madskolerne er ”Verden rundt”. Projektet sættet fokus på madkultur og gode smagsoplevelser.
- Vi tager børnene med på en kulinarisk rejse, der hverken kræver coronapas eller lange flyture. Via maden besøger vi en lang række lande og lærer om deres madkultur. På turen rundt i verden, er det børnene selv, der står for at kreere de lækre retter – under kyndig vejldning fra vores dygtige, frivillige instruktører, siger Line Munk Damsgaard, der er ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og landsdækkende koordinator for Madskoler.
Baseret på frivillighed
Alle Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft. Præcis hvor og hvor mange Madskoler, der gennemføres fra år til år afhænger derfor af, hvor mange frivillige, der melder sig, fortæller Henrik Dalum, der er formand i 4H:
- Alle Madskoler er baseret på frivillig og dermed ulønnet arbejdskraft. I år bruger godt 400 frivillige en uge af deres sparsomme fritid på at være med. Det er jeg hver og en dybt taknemlig for. For det er først og fremmest deres fortjeneste, at Madskoler eksisterer, siger han.
Madskoler arrangeres af foreningen 4H i et ikke-kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Og selv om det er sommer og ferie, håber arrangørerne, at børnene også får lidt læring med sig.
- Vores mål er, at børnene på Madskoler har det sjovt samtidig med at de lærer om vigtige emner som mad, sundhed og madspild, siger Henrik Dalum.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520lf-pressevagt@lf.dkBilleder
Information om Landbrug & Fødevarer
Fakta om Madskoler
- Foregår i dagtimerne mandag til fredag og er for børn og unge i alderen 8-12 år
- Prisen for at deltage på en Madskole er 570 kr.
- Flere Madskoler er allerede fyldt op, men der er stadig ledige pladser på enkelte skoler
- Tilmelding og mere information på www.madskoler.dk
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet23.6.2025 09:11:00 CEST | Pressemeddelelse
De nominerede til Køkkenprisen er nu fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum