Udenrigsministeriet

Kronprinsparret besøger Polen den 25. november

Del

I efteråret 2019 er det 100 år siden, at Danmark og Polen gentoptog de diplomatiske forbindelser efter, at Polen i 1918 genopstod som selvstændig nation.

I den anledning besøger Kronprinsparret Warszawa den 25. november efter invitation fra den polske præsident Andrzej Duda.
Kronprinsparret vil på rejsen være ledsaget af klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.


Kronprinsparrets program afspejler de mange facetter i det dansk-polske forhold de seneste 100 år. Præsident Duda og førstedame Agata Kornhauser-Duda byder kronprinsparret velkommen ved præsidentpaladset, hvor præsidentparret også er værter ved en frokost med deltagelse fra polsk og dansk erhvervsliv samt fra kulturens verden.
Kronprinsparret vil deltage i åbningen af en historikerkonference om det dansk-polske forhold i 100 år. De vil ligeledes besøge de polske væbnede styrkers veterancenter, hvor Kronprinsparret møder danske og polske veteraner.


Polen er i dag Danmarks 9. største eksportmarked, og der er stigende efterspørgsel efter danske løsninger på en række områder. Derfor deltager Kronprinsen sammen med den polske præsident i roundtable med danske og polske virksomheder om samarbejdet på energiområdet med særlig fokus på vedvarende energi.

På samme tid deltager Kronprinsessen i arrangementer, der sætter fokus på henholdsvis indsatsen mod diabetes og inklusion af personer med handicap.
Besøget afsluttes med en festlig koncert under ledelse af den dansk-polske musiker og harmonika-virtuos Czeslaw Mozil. 

For medier, der ønsker at deltage at deltage i besøget, kan man kontakte Public Diplomacy Officer, Urszula Eriksen (tlf: +48 601 420 809, mail: urseri@um.dk) på den danske ambassade i Warszawa. Detaljer om endeligt program offentliggøres senere.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ny model for rejsevejledningerne for Europa træder i kraft25.6.2020 15:45:46 CESTPressemeddelelse

Den nye model for rejsevejledninger i EU- og Schengenlandene samt UK bliver nu sat i værk. I dag har Statens Serum Institut offentliggjort tabellen over lande, som opfylder en række objektive kriterier. Udenrigsministeriet offentliggør i forlængelse heraf nu listen over hvilke rejsevejledninger, der vil være gule eller orange. De konkrete rejsevejledninger vil kunne ses på Udenrigsministeriets hjemmeside fredag.