Udenrigsministeriet

Kronprinsparret besøger Polen den 25. november

Del

I efteråret 2019 er det 100 år siden, at Danmark og Polen gentoptog de diplomatiske forbindelser efter, at Polen i 1918 genopstod som selvstændig nation.

I den anledning besøger Kronprinsparret Warszawa den 25. november efter invitation fra den polske præsident Andrzej Duda.
Kronprinsparret vil på rejsen være ledsaget af klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.


Kronprinsparrets program afspejler de mange facetter i det dansk-polske forhold de seneste 100 år. Præsident Duda og førstedame Agata Kornhauser-Duda byder kronprinsparret velkommen ved præsidentpaladset, hvor præsidentparret også er værter ved en frokost med deltagelse fra polsk og dansk erhvervsliv samt fra kulturens verden.
Kronprinsparret vil deltage i åbningen af en historikerkonference om det dansk-polske forhold i 100 år. De vil ligeledes besøge de polske væbnede styrkers veterancenter, hvor Kronprinsparret møder danske og polske veteraner.


Polen er i dag Danmarks 9. største eksportmarked, og der er stigende efterspørgsel efter danske løsninger på en række områder. Derfor deltager Kronprinsen sammen med den polske præsident i roundtable med danske og polske virksomheder om samarbejdet på energiområdet med særlig fokus på vedvarende energi.

På samme tid deltager Kronprinsessen i arrangementer, der sætter fokus på henholdsvis indsatsen mod diabetes og inklusion af personer med handicap.
Besøget afsluttes med en festlig koncert under ledelse af den dansk-polske musiker og harmonika-virtuos Czeslaw Mozil. 

For medier, der ønsker at deltage at deltage i besøget, kan man kontakte Public Diplomacy Officer, Urszula Eriksen (tlf: +48 601 420 809, mail: urseri@um.dk) på den danske ambassade i Warszawa. Detaljer om endeligt program offentliggøres senere.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Forsvarsforbeholdet skal tages med forbehold6.12.2019 16:45:35 CETPressemeddelelse

I dag præsenterede Dansk Institut for Internationale studier (DIIS) en udredning om udviklingen i EU og Europa på det sikkerheds- og forsvarspolitiske område samt betydningen af det danske forsvarsforbehold. Den danske regering hilser udredningen velkommen, og udenrigsminister Jeppe Kofod siger: ”EU’s sikkerheds- og forsvarspolitiske samarbejde er under hastig udvikling. Det er klart, at der er en række aktiviteter, som Danmark ikke kan deltage i på grund af forsvarsforbeholdet. Det er ikke nyt. Det nye er, at samarbejdet også udvikler sig til at få betydning for områder, hvor Danmark kan være med - og som dermed åbner en række nye muligheder. Regeringen mener, at Europa skal løfte et større ansvar på det forsvars- og sikkerhedspolitiske område. Det er en dagsorden, hvor Danmark allerede er med helt i front. Regeringen støtter også et tættere samarbejde mellem NATO og EU - og vi ser positivt på, at andre EU-lande ønsker at styrke forsvarssamarbejdet inden for EU-rammen i fuld kompatibi