LivaRehab

Krisecenter Livashelter er klar til at åbne 15 ekstra pladser, allerede fra i dag

Del

Socialpolitisk modsvar til coronakrise: Vi åbner flere krisecenterpladser Kvindekrisecenteret, Livashelter, er nu parat til åbne for 15 ekstra pladser til voldsramte kvinder og deres børn i København og 10 i Aarhus.

Kvindekrisecenteret, Livashelter, er nu parat til åbne for 15 ekstra pladser til voldsramte kvinder og deres børn i København og 10 i Aarhus.

- Vi har en vigtig opgave om at beskytte socialt udsatte. Sådan indledte socialminister Astrid Krag regeringens pressemøde i fredags.

Det budskab har vi taget til os i Liva.

Efter socialminister Astrid Krags pressemøde, og et voksende antal opkald fra kvinder med behov for akut hjælp, så har LivaShelter gjort klar til at åbne 15 yderligere pladser i København. Det sker i samarbejdet med en privat hotelkæde og vores medarbejdere.

- Der findes ikke noget værre end at sidde med et menneske, der akut har brug for hjælp, og så ringe forgæves til det ene krisecenter efter det andet. I disse Corona-tider går rigtig mange voldsramte kvinder desværre forgæves efter hjælp, siger Livas stifter Flora Ghosh.

Med de nye tiltag kan LivaShelter nu huse 35 kvinder med børn i Københavnsområdet. Lige nu afventer vi ministerens svar.

Venstres ligestillingsordfører, Fatma Øktem, har allerede forslået at åbne tomme hotelværelser for udsatte kvinder. Liva er enig i Venstres udmelding. ”Lige nu handler det om at handle hurtigt men fagligt forsvarligt og derfor kan vi åbne så hurtigt op.” Siger Flora Ghosh

- Mennesker i en sårbar situation har brug for kvalificeret hjælp i form af støtte og rådgivning. Med etableringen af nødkrisecenter med yderligere 15 pladser i Københavnsområde med uddannet personale, er der skabt en mulighed for at hjælpe voldsramte videre til en tilværelse, hvor de føler sig sikre og trygge, siger Livas stifter Flora Ghosh.

Alle, der er involveret i Liva, hilser regeringen og de politiske partier dr arbejder for skabe tryggere forhold for voldsramte kvinder i disse tider.

Yderligere information: Flora Ghosh kan kontaktes på telefon: 5371 6100

Nøgleord

Links

Information om LivaRehab

LivaRehab
LivaRehab

2300 København S

53 71 61 00http://www.livarehab.dk

LIVa- Forening mod skadevirkninger af prostitution

Foreningen driver tre dagbehandlingscentre- LivaRehab og et krisecenter, der hedder LivaShelter. Vi er landsdækkende og VISO specialist. Vi rehabiliterer mennesker med prostitutionsskader, incestoverlevere, mennesker der er gået i stå på grund af seksuelle overgreb, kønsrelateret vold og undertrykkelse, og som har komplekse sammensatte psykosociale udfordringer.

Vores formål er at tilbyde et tværfagligt behandlings- og rehabiliteringstilbud, midlertidigt krisecenterophold til udsatte mennesker, så de kan komme videre med værdighed.

LivaRehab findes i København, Aarhus og i Vordingborg. LivaShelter har hemmelig adresse i København. 

for yderligere information kontakt venligst 88 44 20 00 og 53 71 6100

 

Følg pressemeddelelser fra LivaRehab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LivaRehab

Reorganisering af LIVa's ledelsesstruktur15.1.2020 22:10:01 CETPressemeddelelse

Den 7. januar vedtog LIVa's medlemmer på en ekstraordinær generalforsamling at vælge en helt ny bestyrelse med advokat Christian Dahlager som ny forperson for bestyrelsen. Det skete efter samarbejdsvanskeligheder mellem den nu tidligere bestyrelse og direktionen, som blev afskediget ultimo 2019. Den nye bestyrelse har nu gennemgået forløbet op til, at den tidligere bestyrelse opsagde direktionen og kan ikke finde sagligt grundlag for afskedigelsen af direktionen. Forperson for LIVa, Christian Dahlager udtaler: –Det, der er angivet i opsigelserne, som begrundelse for at bringe ansættelserne til ophør, kan vi ikke finde grundlag for på baggrund af det materiale, vi har gennemgået. Vi er dog på ingen måder blinde for, at der har været udfordringer i forhold til arbejdsmiljøet i LIVa. Som bestyrelse ser vi det som vores vigtigste opgave, at LIVa er et godt sted for både brugere og medarbejdere. Bestyrelsen har valgt at reorganisere ledelsesstrukturen. Det skyldes også, at LIVa har været ig

Sociale måltider skal hjælpe voldsramte og tidligere prostituerede tilbage ind i fællesskabet31.10.2019 09:48:02 CETPressemeddelelse

Køkkendøren slås op for kogekunst og fællesspisning 4. november i LivaRehab Hovedstaden. Målet er at bringe udsatte borgere ud af isolationen og ind i fællesskabet gennem madlavning og samspisning. Tilbuddet sætter fokus på deltagernes ressourcer, ønsker og drømme. De sociale måltider er for mennesker, der har skadevirkninger efter vold, overgreb eller prostitution.