Krifa

Krifa om anbefalinger til uddannelsesreform: På tide med mere samspil mellem universiteter og arbejdspladser

Del
Det er overvejende gode forslag, der kommer fra reformkommissionen, mener Krifas formand. Dog er det hæmmende for uddannelsesniveauet i Danmark, at SU’en sløjfes på kandidaten, lyder det

Der skal være bedre samspil mellem den virkelighed, universitetsstuderende skal ud i, og kandidatuddannelserne. Sådan lyder et af argumenterne fra reformkommissionen, der netop har fremlagt deres anbefalinger til, hvordan vi forbedrer vores videregående uddannelser.

Og det er sød musik for Eik Dahl Bidstrup, der er formand i Krifa.

- Vi oplever, at mange nyuddannede er usikre på, hvad de egentligt kan byde ind med, når de er færdiguddannet. Derfor er det glædeligt, at man nu vil sikre, at uddannelsesforløbet spiller sammen med de kompetencer, som erhvervslivet efterspørger.

Men selvom formanden er begejstret over, at der nu skal være bedre sammenhæng mellem kandidatuddannelserne og virkelighedens erhvervsliv, så frygter han, at færre unge vil tage en kandidatuddannelse, fordi kommissionen samtidig også foreslår at afskaffe SU’en.

- Vi er kendt for at være veluddannede i Danmark, og jeg kan blive nervøs for, om vi kan fortsætte med vores høje uddannelsesniveau, siger han.

Kan ses på stressstatistikkerne
Eik Dahl Bidstrup bifalder dog anbefalingen om at stoppe karakterræset, så gennemsnittet ved optagelse aldrig kan blive højere end 9. Derimod skal uddannelserne supplere med en anden udvælgelsesmetode fx mere fagspecifikke optagelsesprøver.

- Det er fantastisk, at der endelig er nogle, der forsøger at gøre op med den her karakterkonkurrence, som gør de unge mennesker stressede, inden de overhovedet er begyndt på arbejdsmarkedet, siger Eik Dahl Bistrup og tilføjer, at han tror, vi vil kunne se det på stressstatistikkerne, hvis vi lykkes med at give de unge mennesker en bedre start på arbejdslivet.

Alle skal have to ugers fri
Krifa har længe kæmpet for, at efteruddannelsessystemet blev mere gennemskueligt og ikke forbeholdt bestemte grupper som fx kompetencefondene.

- Livslang læring er afgørende for, at vi ikke taber tusindvis af mennesker på gulvet. Vi skifter job og branche som aldrig før, og derfor er det en fantastisk idé at gøre efteruddannelsessystemet mere overskueligt og på den måde tilgængeligt for alle, lyder det fra formanden.

Krifa vil dog gerne gå endnu videre og give alle danskere ret til to ugers frihed med løn om året til at lægge en efteruddannelsesplan og gennemføre den.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Krifa

Krifa
Krifa
Klokhøjen 4
8200 Aarhus N

http://www.krifa.dk

Krifa er en tværfaglig organisation for danske lønmodtagere og har mere end 185.000 medlemmer. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og i samfundet generelt – og det er integreret i alt, hvad organisationen gør. Krifa arbejder mod at blive en moderne arbejdslivsbevægelse ved at se det enkelte medlem og udfordre den klassiske opfattelse af en fagforening og a-kasse.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye