Krifa om anbefalinger til uddannelsesreform: På tide med mere samspil mellem universiteter og arbejdspladser
Det er overvejende gode forslag, der kommer fra reformkommissionen, mener Krifas formand. Dog er det hæmmende for uddannelsesniveauet i Danmark, at SU’en sløjfes på kandidaten, lyder det

Der skal være bedre samspil mellem den virkelighed, universitetsstuderende skal ud i, og kandidatuddannelserne. Sådan lyder et af argumenterne fra reformkommissionen, der netop har fremlagt deres anbefalinger til, hvordan vi forbedrer vores videregående uddannelser.
Og det er sød musik for Eik Dahl Bidstrup, der er formand i Krifa.
- Vi oplever, at mange nyuddannede er usikre på, hvad de egentligt kan byde ind med, når de er færdiguddannet. Derfor er det glædeligt, at man nu vil sikre, at uddannelsesforløbet spiller sammen med de kompetencer, som erhvervslivet efterspørger.
Men selvom formanden er begejstret over, at der nu skal være bedre sammenhæng mellem kandidatuddannelserne og virkelighedens erhvervsliv, så frygter han, at færre unge vil tage en kandidatuddannelse, fordi kommissionen samtidig også foreslår at afskaffe SU’en.
- Vi er kendt for at være veluddannede i Danmark, og jeg kan blive nervøs for, om vi kan fortsætte med vores høje uddannelsesniveau, siger han.
Kan ses på stressstatistikkerne
Eik Dahl Bidstrup bifalder dog anbefalingen om at stoppe karakterræset, så gennemsnittet ved optagelse aldrig kan blive højere end 9. Derimod skal uddannelserne supplere med en anden udvælgelsesmetode fx mere fagspecifikke optagelsesprøver.
- Det er fantastisk, at der endelig er nogle, der forsøger at gøre op med den her karakterkonkurrence, som gør de unge mennesker stressede, inden de overhovedet er begyndt på arbejdsmarkedet, siger Eik Dahl Bistrup og tilføjer, at han tror, vi vil kunne se det på stressstatistikkerne, hvis vi lykkes med at give de unge mennesker en bedre start på arbejdslivet.
Alle skal have to ugers fri
Krifa har længe kæmpet for, at efteruddannelsessystemet blev mere gennemskueligt og ikke forbeholdt bestemte grupper som fx kompetencefondene.
- Livslang læring er afgørende for, at vi ikke taber tusindvis af mennesker på gulvet. Vi skifter job og branche som aldrig før, og derfor er det en fantastisk idé at gøre efteruddannelsessystemet mere overskueligt og på den måde tilgængeligt for alle, lyder det fra formanden.
Krifa vil dog gerne gå endnu videre og give alle danskere ret til to ugers frihed med løn om året til at lægge en efteruddannelsesplan og gennemføre den.
Nøgleord
Kontakter
Eik Dahl BidstrupFormand
Tlf:40330777eikb@krifa.dkFie Rødkjær MøllerPressekontakt
Tlf:21642021frn@krifa.dkBilleder
Information om Krifa
Krifa er en tværfaglig organisation for danske lønmodtagere og har mere end 190.000 medlemmer. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og i samfundet generelt – og det er integreret i alt, hvad organisationen gør. Krifa arbejder mod at blive en moderne arbejdslivsbevægelse ved at se det enkelte medlem og udfordre den klassiske opfattelse af en fagforening og a-kasse.
Følg pressemeddelelser fra Krifa
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Krifa
Krifa vinder principiel sag i Højesteret: Får stor betydning for provisionslønnede5.5.2022 10:07:23 CEST | Pressemeddelelse
Hvis man som provisionslønnet har været hjemsendt på lønkompensationsordningen, har man ret til en gennemsnitlig provision under hjemsendelsen. Dette slår en ny Højesteretsdom nu fast.
Ny rapport: Det halter med danskernes work-life-balance4.4.2022 06:06:00 CEST | Pressemeddelelse
Balance i arbejdslivet er en af de faktorer, der betyder allermest for danskernes arbejdslyst ifølge Krifas Videncenter for God Arbejdslyst. Alligevel er det den faktor, danskerne scorer lavest, viser ny undersøgelse. Det er bekymrende, lyder det fra Krifas formand, Eik Dahl Bidstrup
3,7 millioner visninger: Fagforenings TikTok går viralt25.3.2022 06:01:00 CET | Pressemeddelelse
Det er kun lidt over en måned siden, at Krifa, der har hovedsæde i Aarhus, lagde deres første video på TikTok – og der har været fart på med både visninger, følgere og likes lige siden. I dag følger mere end 30.000 danskere profilen, videoerne har fået knap en kvart million likes, og så er de blevet afspillet 3,7 millioner gange.
47,6 milliarder kroner: Så meget værdi giver god arbejdslyst15.3.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ny rapport fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst i samarbejde med Kraka Advisory viser, at det i dén grad kan svare sig for samfundet, hvis vi øger danskernes arbejdslyst
Ny undersøgelse om fagforeningspres: 350.000 lønmodtagere har oplevet det på egen krop7.2.2022 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
350.000 danskere har oplevet fagforeningspres inden for det seneste år, viser en ny undersøgelse. Det er en trussel mod danskernes frie valg, mener Krifa-formand Eik Dahl Bidstrup
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum