Krifa deler intern krænkelsespolitik

Efterårets heftige debat om sexchikane og sexisme, som TV-vært Sofie Linde sparkede i gang til et awardshow, har resulteret i, at ligestillings- og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kommer med 14 initiativer, der skal sætte en stopper for sexchikane på jobbet.
Krifas formand Søren Fibiger Olesen mener, at der er brug for reel handling og ikke bare politiske pseudotiltag. Derfor tager Krifa sagen i egen hånd og deler nu deres interne politik.
- Det store krænkelsesfokus og de mange historier, der har fyldt i medierne de seneste måneder, har med al tydelighed vist, at sexchikane lever i bedste velgående på mange danske arbejdspladser. Det er uacceptabelt, og det skal stoppes. Det er derfor godt at se, at vores nye ligestillingsminister går aktivt ind i sagen. Jeg er dog skeptisk og frygter, at det bliver stresspanelet om igen, hvor tiltagene stille og roligt dør i en skuffe, siger Krifas formand Søren Fibiger Olesen.
Dialogen gør forskellen
Krifa har med sparring fra Arbejdsmiljøcentret udarbejdet en intern politik for krænkende adfærd i Krifa, som både kommer omkring forebyggelse, ansvar og handlemuligheder.
- Alle arbejdspladser skal kigge indad i den her tid. Det gælder selvfølgelig også os. Og vi måtte desværre konstatere, at det ikke var så lige til for medarbejderne at finde ud af, hvad man kunne gøre, hvis man oplevede krænkende adfærd, siger Søren Fibiger Olesen.
Krifa har i efteråret foretaget en intern undersøgelse, som viser, at medarbejderne i Krifa oplever et godt arbejdsmiljø. Det betyder dog ikke, at fagforeningen bare lader emnet ligge.
- Det er vigtigt at slå fast, at en intern politik ikke gør forskellen alene. Som arbejdsplads har man et ansvar for at få den ud at leve i organisationen, så den ikke bliver endnu en politik i rækken eller endnu en side i personalehåndbogen. Det er dialogerne, som politikken kan og skal sætte i gang, der er med til at opbygge den sunde kultur, lyder det fra Søren Fibiger Olesen, der tilføjer, at fagforeningen netop er i gang med dialogerne i øjeblikket.
Politik på alle arbejdspladser
Krifa foreslår, at alle arbejdspladser forpligtes til at have en politik for krænkende adfærd, som beskriver, hvordan de som arbejdsplads vil forebygge og håndtere krænkende handlinger – ikke kun sexchikane, men også sexisme, mobning, fysisk og psykisk vold og anden chikanerende adfærd.
- Alle danskere skal kunne gå på arbejde i et sikkert og sundt arbejdsmiljø uanset hvilken branche, man arbejder i, siger Krifa-formanden og fortsætter:
- Det kræver, at man tør dialogen på arbejdspladsen om krænkende adfærd. Vi mennesker er forskellige med forskellige grænser, og det skal være okay at sige fra, hvis ens grænse bliver overtrådt uden, at man bliver hånet for det.
Nøgleord
Kontakter
Mette ChristiansenPressekontakt
Tlf:28344319mech@krifa.dkSøren Fibiger OlesenFormand
Tlf:25444008sfo@krifa.dkBilleder
Vedhæftede filer
Information om Krifa
Krifa er en tværfaglig organisation for danske lønmodtagere og har mere end 185.000 medlemmer. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og i samfundet generelt – og det er integreret i alt, hvad organisationen gør. Krifa arbejder mod at blive en moderne arbejdslivsbevægelse ved at se det enkelte medlem og udfordre den klassiske opfattelse af en fagforening og a-kasse.
Følg pressemeddelelser fra Krifa
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Krifa
Krifa og ITD Arbejdsgiverforening indgår fleksibel 3-årig transportoverenskomst1.7.2025 06:12:00 CEST | Pressemeddelelse
Fleksibilitet, smidighed og lokal medbestemmelse er omdrejningspunktet for en ny treårig overenskomst på transportområdet mellem Krifa og ITD Arbejdsgiverforening.
Krifa: Aftale om udenlandsk arbejdskraft er en skinmanøvre for at beskytte FH-fagbevægelsen30.6.2025 13:46:33 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens aftale med Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) om udenlandsk arbejdskraft handler om politisk beskyttelse af den nødlidende fagbevægelse organiseret under FH og ikke om virksomhedernes reelle muligheder for udenlandsk arbejdskraft. Det vurderer Krifas formand, Jane Heitmann.
Krifa: Nye tal forstærker billedet af den danske model som en mindretalsmodel19.5.2025 12:52:47 CEST | Pressemeddelelse
Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) mistede i 2024 igen tusindvis af medlemmer, mens især de frie og uafhængige lønmodtagerorganisationer uden for hovedorganisationerne tilsammen havde stor fremgang med 15.897 flere medlemmer end året før. En medlemsudvikling der er velkendt.
Krifa: Vigtigt princip om individuel indsats til ledige knæsættes9.4.2025 12:39:18 CEST | Pressemeddelelse
Den netop indgåede aftale om en ny beskæftigelsesreform indeholder en banebrydende og meget principiel ændring i beskæftigelsesindsatsen. For første gang introduceres en individuel tilrettelagt beskæftigelsesindsats, der tager udgangspunkt i den lediges egne forudsætninger for hurtigt at komme tilbage på arbejdsmarkedet, pointerer Jane Heitmann, formand for Krifa.
Regeringen vil ikke digitalisere og sender milliardregning til a-kassemedlemmerne20.3.2025 14:40:49 CET | Pressemeddelelse
Digitale samtaler er lige så effektive som fysiske, når det gælder om at få dagpengemodtagerne tilbage på arbejdsmarkedet. Alligevel fastholder regeringen i sit udspil til de igangværende forhandlinger om fremtidens beskæftigelsessystem, at dagpengemodtagernes første samtale med a-kassen skal gennemføres som et gammeldags fysisk møde. Det politiske krav om fysiske møder med alle ledige dagpengemodtagere tvinger a-kasserne til at opretholde et fintmasket net af filialer, hvilket koster op mod 400 millioner kroner årligt i mistede produktivitetsgevinster, viser ny Krifa-analyse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum